Gemeentelijke organisatie

navigation_sitewide_header

Gemeentelijke organisatie

Ambtelijke fusie

De gemeente Drechterland is sinds 1 januari 2015 een ambtelijk fusie aangegaan met Stede Broec en Enkhuizen. Samen vormen zij de SED organisatie. Door deze samenwerking is een betere dienstverlening gerealiseerd voor onze inwoners en bedrijven. De drie gemeenten hebben ieder ongeveer 20.000 inwoners en grenzen aan elkaar.De colleges en gemeenteraden van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland blijven elk zelfstandig.

Zes afdelingen

Als inwoner van de gemeente Drechterland heeft u vaak meer met ambtenaren dan met bestuurders te maken. Ambtenaren hebben de taak besluiten voor te bereiden en uit te voeren. Zij zijn ook vaak het eerste contact dat u heeft met de gemeente. Door samen te werken zijn we minder kwetsbaar, kunnen we onze taken efficiƫnter uitvoeren en de dienstverlening aan onze inwoners verbeteren.
De SED organisatie heeft zeven afdelingen. Dit zijn de afdelingen Samenleving, Ruimte, Leefomgeving, Dienstverlening, Bestuursondersteuning, Financiƫn en Belastingen, Facilitair en Vastgoed.

Meer informatie is te vinden op www.sed-organisatie.nl
03-02-2015
Thema Organisatie van de overheid