Vrijwilligerswerk

navigation_sitewide_header

Vrijwilligerswerk

Omschrijving

Voor leuk en nuttig vrijwilligerswerk kunt u terecht bij het Vrijwilligerspunt in Hoorn. Zij zijn experts op het gebied van vrijwilligerswerk en dit komt terug in hun activiteiten. Voor vrijwilligers is er een vacaturebank met tal van leuke en diverse vacatures, bij organisaties in heel West-Friesland. Ook worden cursussen aangeboden die voor vrijwilligers zeer nuttig kunnen zijn.

Actief voor organisaties

Er kan bijvoorbeeld advies en ondersteuning worden gegeven aan alle organisaties die met vrijwilligers werken. Met name op het gebied van vrijwilligersbeleid, subsidies en fondsenwerving. Zij geven organisaties een kans om professioneler te werken, doordat er interessante cursussen worden aangeboden. Voor ondernemers die zich betrokken voelen bij de maatschappij zijn zij aanwezig met de Maatschappelijke Beursvloer en het Trefpunt Betrokken Ondernemers West-Friesland.

Vragen over maatschappelijke stage?

Het Vrijwilligerspunt is ook actief op het gebied van de maatschappelijke stage. Als een scholier een maatschappelijke stage wil volgen, kunnen zij bemiddelen met een organisatie. Heeft u vragen over maatschappelijke stage? Neem dan contact op met het team van de maatschappelijke stages, via www.vrijwilligerspunt.com.

Het Taalpunt

Het Taalpunt is een verzamelnaam voor een aantal initiatieven om de taalachterstand binnen anderstalige gezinnen terug te dringen. Zo kunnen laaggeletterden drie keer per week in groepsverband een les volgen of thuis in gesprek gaan met een taalmaatje. Er is ook een voorlees mogelijkheid, waarbij kinderen door iemand voorgelezen worden.

Meer informatie?

Wilt u meer informatier vrijwilligerswerk in het algemeen, bezoek dan www.vrijwilligerspunt.com. Telefoonnummer hoofdkantoor in Hoorn: 0229 - 216499. U kunt elke dag het kantoor bezoeken van 9.00 uur tot 15.00 uur op de Maelsonstraat 20, 1624 NP Hoorn.

14-12-2011
Thema Vrijwilligerswerk, Regionale projecten