Home

navigation_sitewide_header

Home

Zomerklusjes
Deze zomer hoeft je je niet te vervelen. Wie help jij met de zomeractie 'Kan ik je helpen?' 14.000 basisschoolkinderen in Westfriesland kunnen meedoen. Zij kregen...
Glasbakken
Als extra service voor het winkelende publiek zijn er bij de Albert Heijn twee glasbakken geplaatst. Ook de bestrating rondom is aanpast. HVC heeft de glasbakken ...
De koker die ingemetseld was
Boodschap uit 1958
In 1958 metselde burgemeester Groot een loden koker in de muur van het nieuwe raadhuis in Hoogkarspel. Nu het gemeentehuis gesloopt is, ziet de koker na bijna 57 ...
Ontbijt op de dijk
Waterweken!
Van 23 juli tot en met 29 augustus word je elk weekend door een waterrijk dorp of historische stad uitgenodigd om in, langs en op het water Westfriesland te ontde...

Meer nieuws

30-07-2015
Vanwege groot onderhoud is het afvalbrengstation van de HVC in Middenmeer gesloten van maandag 17 augustus tot en met zondag 30 augustus.
28-07-2015
Op 16 augustus is het weer waterweekdag in de gemeente Drechterland. Op deze zondag zijn er tal van activiteiten voor jong en oud.
22-07-2015
Ruim 6200 inwoners in Noord-Holland-Noord worden binnenkort uitgenodigd om deel te nemen aan de Veiligheidsmonitor. Een onderzoek over uw ervaringen rondom criminaliteit, veiligheid en slachtofferschap.

Welkom in Drechterland

Drechterland biedt werkelijk voor ieder wat wils: rustig wonen met voorzieningen op korte afstand, fietsen, wandelen en varen en bedrijvigheid tussen de lintdorpen. Drechterland is een bijzondere plek in West-Friesland aan de Westfriese Omringdijk. Waar een leger aan basaltzuilen het landschap beschermt. Waar het polderlandschap en de lintdorpen in elkaar overgaan. Waar in het voorjaar de tulpen de bonte kleur bepalen.

Wijzigingen publicaties
Vanaf 1 januari 2014 is de gemeente bij wet verplicht om officiƫle publicaties via het internet aan te bieden. Deze officiƫle publicaties, zoals de vergunningen en besluiten, publiceren wij nu wekelijks op www.overheid.nl. Dit is veranderd, lees verder hoe u zich kunt laten informeren.

Pluimactie

Kent u iemand die een pluim verdient? Omdat hij of zij altijd voor u klaarstaat zonder dat u erom vraagt? Nomineren kan op www.datisheelnormaal.nl.

Waterweken

Op 16 augustus is het weer waterweekdag in de gemeente Drechterland. Bekijk het spetterende programma!