Home

navigation_sitewide_header

Home

Hulde aan atlete
Atlete Nadine Visser uit Hoogkarspel heeft op de Wereld Junioren Kampioenschappen atletiek twee bronzen medailles gewonnen. Wethouder sport, Dirk te Grotenhuis, h...
Centrumplan nieuws
Het laatste nieuws over de ontwikkelingen in het dorpscentrum van Hoogkarspel in de maand september.
Onder water
Na de hevige buien van vorige week zette het hoogheemraadschap het Drachterveld voor de eerste keer onder water.
Westfriese Waterweken
Spectaculaire dag
Ondanks de regen en de wind trotseerden vele bezoekers afgelopen zondag de Waterdag in Drechterland. De activiteiten van de Westfriese waterweken waren succesvol.

Meer nieuws

29-08-2014
De gemeente laat op de locatie van de voormalige skatebaan in Westwoud een omheind sportveldje aanleggen.
29-08-2014
Enige tijd geleden is het riool in diverse omgevingen geïnspecteerd. Uit deze inspectie blijkt dat de rioolbuizen zijn aangetast. Om de werking van het riool te waarborgen is besloten de buizen te ‘relinen’. Met deze techniek wordt een kunststof kous als binnenlaag aangebracht in het riool. Nieuwsgierig naar hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje!
28-08-2014
De maatschappelijke kosten voor de waterketen moeten met 30 miljoen omlaag, vinden de gemeenten in Noordholland (boven het Noordzeekanaal), drinkwaterbedrijf PWN en Hoogreemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK).

Welkom in Drechterland

Drechterland biedt werkelijk voor ieder wat wils: rustig wonen met voorzieningen op korte afstand, fietsen, wandelen en varen en bedrijvigheid tussen de lintdorpen. Drechterland is een bijzondere plek in West-Friesland aan de Westfriese Omringdijk. Waar een leger aan basaltzuilen het landschap beschermt. Waar het polderlandschap en de lintdorpen in elkaar overgaan. Waar in het voorjaar de tulpen de bonte kleur bepalen.

Volg de bouw van het 'Huis van de gemeente' live!
Het dorpshart van Hoogkarspel wordt opnieuw ingericht. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het nieuwe gemeentehuis.
Kijk live mee via de webcam!

Wijzigingen publicaties
Vanaf 1 januari 2014 is de gemeente bij wet verplicht om officiële publicaties via het internet aan te bieden. Deze officiële publicaties, zoals de vergunningen en besluiten, publiceren wij nu wekelijks op www.overheid.nl. Dit is veranderd, lees verder hoe u zich kunt laten informeren.

Open Monumentendag

Op zaterdag 13 september doet Drechterland voor de vijfde keer mee aan de Open Monumentendag. Er zijn tien opengestelde monumenten en diverse activiteiten. Bekijk het programma!