Home

navigation_sitewide_header

Home

Afvaluitdaging
100-100-100 is een project waarin 100 mensen, gedurende 100 dagen, 100% van hun afval scheiden. Drechterland doet ook mee! Daarom zoeken we 100 deelnemers uit onz...
Plastic container
Plastic container
Maandag 1 februari reikte wethouder Vincent Reus samen met HVC manager Willem Jan Kraanen de eerste nieuwe container voor plastic afval uit aan Gerrit en Silvia S...
Baggeren
Baggeren
In januari is de gemeente Drechterland gestart met baggerwerkzaamheden in Venhuizen en Hem. Nu is Hoogkarspel aan de beurt. De baggerwerkzaamheden duren nog ongev...
Battle geen alcohol
Battle geen alcohol
Op een stapavond geen alcohol drinken? Hoe zeg je dat tegen vrienden? Heb jij een goed idee, doe dan mee met de Battle of Concepts!

Meer nieuws

09-02-2016
Het hoogheemraadschap controleert tussen februari en april of veehouders maatregelen treffen om te voorkomen dat mest of veevoer het oppervlaktewater verontreinigen. Meer dan 1700 veeteeltbedrijven tussen het Noordzeekanaal en Texel bezochtworden steekproefsgewijs gecontroleerd.
09-02-2016
Sportservice West-Friesland organiseert in maart 2016 open dagen Fitness voor Senioren in Hoogkarspel en Venhuizen. Inwoners van de gemeente Drechterland van 65 jaar en ouder worden uitgenodigd de open dagen te bezoeken en deel te nemen aan de proefles.
09-02-2016
De brug aan de Tuinstraat in Venhuizen is weer open. Bewoners kunnen veilig deze verbinding tussen de Sint Lucasstraat en de Tuinstraat gebruiken.

Welkom in Drechterland

Drechterland biedt werkelijk voor ieder wat wils: rustig wonen met voorzieningen op korte afstand, fietsen, wandelen en varen en bedrijvigheid tussen de lintdorpen. Drechterland is een bijzondere plek in West-Friesland aan de Westfriese Omringdijk. Waar een leger aan basaltzuilen het landschap beschermt. Waar het polderlandschap en de lintdorpen in elkaar overgaan. Waar in het voorjaar de tulpen de bonte kleur bepalen.

Wijzigingen publicaties
Vanaf 1 januari 2014 is de gemeente bij wet verplicht om officiƫle publicaties via het internet aan te bieden. Deze officiƫle publicaties, zoals de vergunningen en besluiten, publiceren wij nu wekelijks op www.overheid.nl. Dit is veranderd, lees verder hoe u zich kunt laten informeren.

Plastic afval container

Vanaf 1 februari krijgen inwoners van Drechterland een nieuwe container voor plastic afval. Lees meer over het inzamelen en veel gestelde vragen.