Home

navigation_sitewide_header

Home

Carnaval
Op 14 februari is het ook in Drechterland weer carnaval. De burgemeester draagt dan symbolisch de sleutel van het dorp of de stad over aan de prinsen en jeugdprin...
Bomen herplant
Was het u al opgevallen? De eerste voorbereidingsactie voor de sloop van het oude gemeentehuis in Hoogkarspel is voltooid.
Brandweer top!
Op maandagavond 19 januari was er in Venhuizen een slotbijeenkomst voor de gemeentelijke brandweer Drechterland. De brandweer is per 1 januari 2015 onderdeel van ...
Word ambtenaar
Elk jaar ontvangt de gemeente drie leerlingen van het Martinus College die een beroepskeuzetest op school hebben gedaan. Dit jaar waren dat Daan, Thijs en Jesper....

Meer nieuws

01-02-2015
De jeugdartsen van GGD Hollands Noorden verwijzen vanaf 1 februari 2015 kinderen rechtstreeks naar de tweedelijns gezondheidszorg. Kinderen in Noord-Holland-Noord ontvangen zo snel en efficiënt de zorg die zij nodig hebben.
28-01-2015
Het alcoholgebruik onder jongeren van 12 tot en met 18 jaar is vergeleken met 2009 fors gedaald. Dat blijkt uit het Emovo-onderzoek dat is gehouden door GGD Hollands Noorden.
28-01-2015
Wellicht heeft u de radio- en tvcampagne van Veilig Thuis al gehoord of gezien. Vanaf 2015 kunt u daar terecht kunt voor steun bij huislijk geweld en kindermishandeling.

Welkom in Drechterland

Drechterland biedt werkelijk voor ieder wat wils: rustig wonen met voorzieningen op korte afstand, fietsen, wandelen en varen en bedrijvigheid tussen de lintdorpen. Drechterland is een bijzondere plek in West-Friesland aan de Westfriese Omringdijk. Waar een leger aan basaltzuilen het landschap beschermt. Waar het polderlandschap en de lintdorpen in elkaar overgaan. Waar in het voorjaar de tulpen de bonte kleur bepalen.

Wijzigingen publicaties
Vanaf 1 januari 2014 is de gemeente bij wet verplicht om officiële publicaties via het internet aan te bieden. Deze officiële publicaties, zoals de vergunningen en besluiten, publiceren wij nu wekelijks op www.overheid.nl. Dit is veranderd, lees verder hoe u zich kunt laten informeren.

Verkiezingen 2015

Op woensdag 18 maart 2015 worden twee verkiezingen gelijktijdig georganiseerd. Op de verkiezingspagina kunt u informatie vinden over de verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap (Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier). Waar u kunt stemmen, het verkrijgen van een volmacht, de plakplaatsen en wanneer u de stempas ontvangt.