Home

navigation_sitewide_header

Home

Zwemwater app
Zwemwater app
Het is weer zomer! Heerlijke temperaturen om lekker te gaan zwemmen. Doet u (of uw huisdier) dit in natuurlijk zwemwater? Check dan eerst de app.
Muzikaal Lintje
Reija Ham-Kramer uit Schellinkhout ontving op 25 juni de Koninkijke Onderscheiding uit handen van locoburgemeester Dirk te Grotenhuis.
Kan ik je helpen?
"Deze zomer hoeft geen kind zich te vervelen, iedereen kan iets goed doen voor een ander." Met deze boodschap krijgen 14.000 basisschoolkinderen in Westfriesland ...
Commissarisbezoek
De Commissaris van de Koning in Noord Holland, de heer Remkes, bezocht vrijdag 19 juni Drechterland. Hij sprak onder meer met de directie van de ambtelijke organi...

Meer nieuws

01-07-2015
Het kabinet heeft extra budget beschikbaar gesteld aan de gemeenten voor het jaar 2015 en 2016 voor hulp bij het huishouden.
01-07-2015
In het Burgerjaarverslag 2014 blikt de burgemeester terug op de gemeentelijke dienstverlening en gebeurtenissen.
01-07-2015
Leerlingen van het voortgezet onderwijs leren basisschool groep 7-8 over de gevolgen van alcoholgebruik voor je 18e. Dit voorlichtingsproject verschuift van de GGD Hollands Noorden naar de scholen.

Welkom in Drechterland

Drechterland biedt werkelijk voor ieder wat wils: rustig wonen met voorzieningen op korte afstand, fietsen, wandelen en varen en bedrijvigheid tussen de lintdorpen. Drechterland is een bijzondere plek in West-Friesland aan de Westfriese Omringdijk. Waar een leger aan basaltzuilen het landschap beschermt. Waar het polderlandschap en de lintdorpen in elkaar overgaan. Waar in het voorjaar de tulpen de bonte kleur bepalen.

Wijzigingen publicaties
Vanaf 1 januari 2014 is de gemeente bij wet verplicht om officiële publicaties via het internet aan te bieden. Deze officiële publicaties, zoals de vergunningen en besluiten, publiceren wij nu wekelijks op www.overheid.nl. Dit is veranderd, lees verder hoe u zich kunt laten informeren.

Pluimactie

Kent u iemand die een pluim verdient? Omdat hij of zij altijd voor u klaarstaat zonder dat u erom vraagt? Nomineren kan op www.datisheelnormaal.nl.

Enquête inbraakpreventie

Drechterland zet zich samen met een aantal andere gemeenten in om haar inwoners zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden voor inbraakpreventie. Doe mee met de online enquête!