Home

navigation_sitewide_header

Home

Hemmerven
Klus gezocht!
De gemeenten Drechterland, Stede Broec en Enkhuizen organiseren, samen met Vrijwilligerspunt de ‘Dag van de wapperende handjes’. Op deze dag verrichten de ambtena...
Westfriese Waterweken
Spectaculaire dag
Ondanks de regen en de wind trotseerden vele bezoekers afgelopen zondag de Waterdag in Drechterland. De activiteiten van de Westfriese waterweken waren succesvol.
Collegebezoek
Het college van Drechterland brengt maandelijks een bedrijfsbezoek. In juli werd logeerstolp de Blommenhof in Westwoud bezocht.
Zwemwater app
Het is weer zomer! Heerlijke temperaturen om eens lekker te gaan zwemen. Doet u dit in natuurlijk zwemwater? Check dan eerst de app.

Meer nieuws

20-08-2014
De werkorganisatie Westfriesland heet voortaan WerkSaam Westfriesland. Dit is de organisatie die vanaf 1 januari de participatiewet gaat uitvoeren.
18-08-2014
In opdracht van de gemeente Drechterland is er onderzoek gedaan naar de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Hier leest u het rapport met de resultaten.
12-08-2014
Vrijdag 22 augustus tussen 9.30 en 11.00 uur houdt iChooser een regionale informatiebijeenkomst over de aanbestedingsveiling voor zonnepanelen. De bijeenkomst is bedoeld voor marktpartijen.

Welkom in Drechterland

Drechterland biedt werkelijk voor ieder wat wils: rustig wonen met voorzieningen op korte afstand, fietsen, wandelen en varen en bedrijvigheid tussen de lintdorpen. Drechterland is een bijzondere plek in West-Friesland aan de Westfriese Omringdijk. Waar een leger aan basaltzuilen het landschap beschermt. Waar het polderlandschap en de lintdorpen in elkaar overgaan. Waar in het voorjaar de tulpen de bonte kleur bepalen.

Volg de bouw van het 'Huis van de gemeente' live!
Het dorpshart van Hoogkarspel wordt opnieuw ingericht. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het nieuwe gemeentehuis.
Kijk live mee via de webcam!

Wijzigingen publicaties
Vanaf 1 januari 2014 is de gemeente bij wet verplicht om officiële publicaties via het internet aan te bieden. Deze officiële publicaties, zoals de vergunningen en besluiten, publiceren wij nu wekelijks op www.overheid.nl. Dit is veranderd, lees verder hoe u zich kunt laten informeren.

Waterweken

Drechterland doet deze zomer mee met de Westfriese Waterweken. Op 17 augustus zijn er vele activiteiten geweest zoals een uniek ontbijt, zandtovenaar en nog veel meer. Bekijk de rest het van het programma!