Home

navigation_sitewide_header

Home

Dank u wel!
Burgemeester Van der Riet is vol lof over de inzet van vrijwilligers en sponsors voor de crisisnoodopvang in sporthal De Sluis in Hoogkarspel.
Oosterblokker
Oosterblokker
Op dinsdagavond 10 november kwamen zo'n 70 inwoners uit Oosterblokker af op de bewonersavond in Cultureel Centrum Pancratius. De avond was georganiseerd vanuit he...
Energiebesparende machine
Bezoek Raswas
Op 9 november heeft het college een werkbezoek gebracht aan wasserij Raswas aan de Wijzend in Hoogkarspel.
Reigersborg fase 3c
Burgemeester Van der Riet sloeg op 30 oktober de eerste paal voor Reigersborg Noord fase 3C. Dit gebeurde feestelijk onder toezicht van de kopers en alle betrokke...

Meer nieuws

19-11-2015
Een grote uitdaging in het verduurzamen van de particuliere woningmarkt, is het goed op elkaar laten aansluiten van vraag en aanbod.
18-11-2015
Gemeente Drechterland heeft Sportservice West-Friesland gevraagd om beweegactiviteiten met de vluchtelingen te organiseren. Hierop heeft Sportservice vier beweegmomenten georganiseerd.
13-11-2015
Van de diverse verenigingen hebben wij informatie ontvangen wanneer Sinterklaas aankomt.

Welkom in Drechterland

Drechterland biedt werkelijk voor ieder wat wils: rustig wonen met voorzieningen op korte afstand, fietsen, wandelen en varen en bedrijvigheid tussen de lintdorpen. Drechterland is een bijzondere plek in West-Friesland aan de Westfriese Omringdijk. Waar een leger aan basaltzuilen het landschap beschermt. Waar het polderlandschap en de lintdorpen in elkaar overgaan. Waar in het voorjaar de tulpen de bonte kleur bepalen.

Wijzigingen publicaties
Vanaf 1 januari 2014 is de gemeente bij wet verplicht om officiƫle publicaties via het internet aan te bieden. Deze officiƫle publicaties, zoals de vergunningen en besluiten, publiceren wij nu wekelijks op www.overheid.nl. Dit is veranderd, lees verder hoe u zich kunt laten informeren.

Vluchtelingen Vraag en Antwoord

Heeft u vragen over het verblijf van de vluchtelingen?
Er is een lijst met de meest gestelde vragen en antwoorden en een blog.

Subsidie regelingen 2016

Op 6 oktober zijn negen subsidieregelingen in concept voor 2016 vastgesteld. Deze subsidieregelingen treden in werking met ingang van 1 januari 2016. Meer informatie over de subsidieregelingen