Home

navigation_sitewide_header

Home

Gemeenschapsveiling
Gemeenschapsveiling
Op 11 en 18 maart 2017 organiseren de dorpen Venhuizen, Hem, Wijdenes en Oosterleek een gemeenschapsveiling. Het initiatief is ontstaan vanuit de gedachte dat de ...
Zwemmersjeuk
Zwemmersjeuk
Door contact met water in waterspeelplaats Reigersborg hebben, naar nu bekend, vier kinderen zwemmersjeuk opgelopen.
Fondsenwerving
Meld je aan voor de gratis training Crowdfunding bij Het Lukt Ons!Heb je een goed idee voor een festival, speeltuin, tovertafel, buurtfeest of sportevenement in W...
Zandput Wijdenes
Vandaag zijn de werkzaamheden gestart bij het haventje van Wijdenes. De zandput wordt leeggehaald. Deze werkzaamheden duren tot 5 augustus aanstaande.

Meer nieuws

25-08-2016
Na een controle van het zwemwater in het Streekbos heeft het Recreatieschap blauwalg geconstateerd en geldt er een waarschuwing voor het zwemwater.
24-08-2016
In onze gemeente wordt veel groente en fruit geteeld. Veel gewassen zijn gevoelig voor vraatschade door vogels en wild. De vogels verjagen gebeurt vaak met een knalapparaat.
17-08-2016
Leerlingenvervoer is alleen bedoeld voor kinderen die niet zelf naar school kunnen. Bijvoorbeeld door een handicap of doordat de school ver weg ligt. Voor deze kinderen regelt de gemeente het leerlingenvervoer.

Acht skitterende durpen!

Drechterland is rijk aan cultuur en geschiedenis. Elk dorp heeft zijn hierin eigen herkenningspunten. Denk aan de Westfriese Omringdijk met zijn basaltstenen. Of de vuurtoren bij Oosterleek met het prachtige gedicht: "We wouldn't mind the sun, dear, if it didn’t set", vertaald: "De zon zou ons niet kunnen schelen, lief, als zij niet onderging". Het beroemde Beatlesmonument in Oosterblokker, ter nagedachtenis aan het enige optreden dat zij in Nederland gaven in 1964 of de watertoren in Hoogkarspel die de bomenrijen ontstijgt.

Maar ook het landschap is bijzonder afwisselend. Rechte ruilverkavelingswegen doorsnijden het vlakke land. En dat levert prachtige plaatjes op. De kronkelende Dorpsweg in Schellinkhout en de Zuiderdijk. Bruggetjes, boomgaarden en bollenvelden: het is een belevenis. Bij de vele stalletjes langs de weg kunt u bloemen, fruit en groente van het seizoen kopen, vers van het land. De lokale en Westfriese cultuur zijn een onmiskenbaar onderdeel van het hedendaagse leven.


Waterweken

Tot 31 augustus kunt u Taxus snoeisel inleveren zodat Vergroot de Hoop hier chemotherapie van kan maken.