Home

navigation_sitewide_header

Home

Zwemwater app
Het is weer zomer! Heerlijke temperaturen om eens lekker te gaan zwemen. Doet u dit in natuurlijk zwemwater? Check dan eerst de app.
Ontwerp
Op woensdag 2 juli hield de gemeente een inloopavond voor het ontwerp van het dorpsplein in Hoogkarspel. Op de avond presenteerde ook Ahold het ontwerp van de nie...
Hoogste punt
Het hoogste punt van het huis van de gemeente is bereikt! Volgens traditie moet er dan getrakteerd worden.
Veteranenavond 2014
Op 27 juni werd in Hoogkarspel de lokale veteranenavond gehouden. De jaarlijkse avond was weer zeer geslaagd en werd goed bezocht.

Meer nieuws

23-07-2014
Vandaag, 23 juli 2014, is een dag van nationale rouw. Nederland staat stil bij de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne van vorige week donderdag.
18-07-2014
In 2013 heeft de gemeente op het buitendijkse terrein in Schellinkhout een nieuwe parkeerplaats aangelegd. Op basis van de wensen van inwoners geldt hier een kampeerverbod.
15-07-2014
Sportservice Noord-Holland organiseert in samenwerking met Geert Schipper, van Stichting Sport is Leven, een rolstoelvaardigheidscursus in combinatie met sport

Welkom in Drechterland

Drechterland biedt werkelijk voor ieder wat wils: rustig wonen met voorzieningen op korte afstand, fietsen, wandelen en varen en bedrijvigheid tussen de lintdorpen. Drechterland is een bijzondere plek in West-Friesland aan de Westfriese Omringdijk. Waar een leger aan basaltzuilen het landschap beschermt. Waar het polderlandschap en de lintdorpen in elkaar overgaan. Waar in het voorjaar de tulpen de bonte kleur bepalen.

Volg de bouw van het 'Huis van de gemeente' live!
Het dorpshart van Hoogkarspel wordt opnieuw ingericht. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het nieuwe gemeentehuis.
Kijk live mee via de webcam!

Wijzigingen publicaties
Vanaf 1 januari 2014 is de gemeente bij wet verplicht om officiële publicaties via het internet aan te bieden. Deze officiële publicaties, zoals de vergunningen en besluiten, publiceren wij nu wekelijks op www.overheid.nl. Dit is veranderd, lees verder hoe u zich kunt laten informeren.

Waterweken

Drechterland doet deze zomer mee met de Westfriese Waterweken. Op 17 augustus zijn er vele activiteiten zoals een uniek ontbijt, zandtovenaar en nog veel meer. Bekijk ons programma!