Ondernemen

navigation_sitewide_header

Ondernemen

Drechterland is een aantrekkelijke gemeente om te wonen en te recreëren, maar vooral ook om te ondernemen! De gemeente Drechterland heeft een goed ondernemingsklimaat hoog in het vaandel staan. Hieronder vindt u informatie over zaken die van belang zijn bij het starten, uitbreiden, verplaatsen of stoppen van een onderneming.

Bestemmingsplan

Bedrijven- en industrieterreinen vallen onder de bepalingen van het geldende bestemmingsplan. Met een bestemmingsplan legt de gemeente de bestemming en het gebruik van gronden en gebouwen vast. De nieuwe bestemmingsplannen kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. De oudere bestemmingsplannen zijn nog niet digitaal beschikbaar. Hiervoor kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu in het gemeentehuis, locatie Hoogkarspel.

Omgevingsvergunning

Als u bouw- of verbouwplannen heeft, is het verstandig u vooraf goed te laten informeren. Voor sommige bouwwerken is een omgevingsvergunning verplicht en soms een ontheffing van het bestemmingsplan nodig. Andere bouwwerken kunt u vergunningsvrij uitvoeren. Omdat de situatie per bouwwerk en locatie verschilt, is het aan te raden altijd eerst contact op te nemen met de afdeling Bouwen en Milieu van de gemeente.

Reclame en overige vergunningen

Wilt u reclame maken? Dan heeft u waarschijnlijk een vergunning nodig. Ook voor het organiseren van bijvoorbeeld een officiële opening is vaak een vergunning nodig.

Naamsvermelding langs de openbare weg

U kunt uw onderneming meer zichtbaar maken door het laten plaatsen van bordjes met daarop uw bedrijfsnaam. Dit zijn kleine groene bordjes bevestigd aan lantaarnpalen binnen de gemeente. Er zijn kosten aan verbonden. Als u interesse heeft kunt u contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris.

Antwoord voor bedrijven

Antwoord voor bedrijven is een initiatief van de rijksoverheid. De website www.antwoordvoorbedrijven.nl maakt overheidsinformatie van gemeenten, provincies, waterschappen en het rijk toegankelijk. Via Antwoord voor bedrijven krijgen ondernemers duidelijkheid over wetten en regels, vergunningen en vereisten en subsidies die voor hen van belang zijn.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de bedrijfscontactfunctionaris. Dit kan via telefoonnummer 0228 - 352 352 of e-mail gemeente@drechterland.nl.
01-10-2013
Thema Wet en regelgeving