Economisch beleid

navigation_sitewide_header

Economisch beleid

Economische tafel

Eind 2012 heeft de gemeenteraad het Economisch Beleidsplan (pdf) vastgesteld. Vanaf 2013 werkt de gemeente aan de uitvoering ervan. Om de voortgang te bewaken en de aansluiting bij de ondernemers te behouden is de economische tafel opgericht. Dit is een structureel overleg tussen de gemeente en ondernemers uit verschillende branches, dorpskernen en van bedrijven van diverse grootte. De deelnemers komen elke laatste donderdag van de maand bij elkaar. De eerste bijeenkomst was op 29 augustus 2013.
Eerste bijeenkomst
In 2014 gaat de economische tafel aan de slag met een aantal concrete onderwerpen. We gaan bijvoorbeeld op zoek naar verbindingen tussen bedrijven in Drechterland om toeristische arrangementen samen te stellen. Ook willen we kijken of we meer zichtbaar kunnen maken wat de agrariërs in Drechterland voor moois doen. En wat kunnen ondernemers samen met de gemeente en haar inwoners doen om de leefbaarheid in de kleine kernen te behouden? Thema’s die centraal staan zijn duurzame economische ontwikkeling, vestigingsklimaat, leefbaarheid en arbeidsmarkt en onderwijs.

Maatschappelijke beursvloer

Op 29 november 2013 was Venhuizen het toneel voor de vierde Maatschappelijke Beursvloer Westfriesland. De gemeente Drechterland en het Vrijwilligerspunt organiseerden de beurs, die plaatsvond in Dorpshuis ’t Centrum in Venhuizen.

De Maatschappelijke Beursvloer heeft een bijzonder doel, namelijk de ‘handel tussen het bedrijfsleven en non-profitorganisaties’. De handel bestaat uit menskracht, kennis, middelen en materialen. Het thema van dit jaar is: je netwerk, de sleutel tot succes!

Veel ondernemers willen zich graag inzetten voor maatschappelijk organisaties in de omgeving. Dit kan door te handelen op de beursvloer. Afgestemd op de vraag, komt het aanbod door kennis, ervaring en materialen, tot een 'match'. Om de matches tot stand te brengen, stellen de non-profitorganisaties (organisaties of verenigingen die werken met vrijwilligers) voordat de beurs begint, hun vragen. Tijdens de beurs worden zoveel mogelijk matches gemaakt tussen de gestelde vragen en het aanbod van de ondernemers.

Ideeën?

Bent u een ondernemer en heeft u goede ideeën om de economie van Drechterland verder te ontwikkelen? Schroom dan niet om de bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente te benaderen, via telefoonnummer 0228 - 352 352 of e-mail gemeente@drechterland.nl.
22-09-2014
Thema Economisch beleid