Fraai groen

navigation_sitewide_header

Fraai groen

Fraai groen
Op 8 september opende burgemeester Van der Riet de Open Monumentendag Drechterland. Belangstellenden konden elf open monumenten en tuinen bewonderen.

Openingshandeling

Het mooie weer, interessante locaties en enthousiaste vrijwilligers zorgden voor een geslaagde Open Monumentendag. Burgemeester Van der Riet verzorgde deze ochtend de officiële opening. Hij deed dit door de ‘vang’, oftewel de rem, van molen De Krijgsman los te trekken.

Druk en gezellig

Bij de begraafplaatsen in Westwoud en Hoogkarspel kwamen al snel de eerste groepjes fietsers aan. Veel belangstelling was er ook voor huize ‘Laboremus’ in Venhuizen. Eigenaresse Tineke Meester: “Het is hier geweldig druk, ik heb gewoon geen tijd om te lunchen!" In het Oosterleker kerkje kwam het aantal bezoekers ’s middags goed op gang. Hier was een expositie van opgegraven skeletten in de dijk. Even verderop was het goed toeven in de uitgestrekte boomgaard van de familie Broeders.

Feest van herkenning

In Schellinkhout was de boomgaard van de familie Bant opengesteld. Hier hield een groep nieuwsgierige schapen de bezoekers gezelschap. Ook de oude tuindersgereedschappen van de familie Boon in Venhuizen vormden voor velen een feest van herkenning. Verder konden de drie
molens in de gemeente bezocht worden en de voormalige afmijnzaal in Oosterblokker. Kortom, een mooie dag om te zien wat voor fraais onze gemeente te bieden heeft.
11-09-2012