Aandacht voor brandpreventie: heeft u al een rookmelder?

9 oktober 2017

Rook is de grootste bedreiging bij een woningbrand. Door het inademen van rook krijgt je lichaam geen zuurstof, met vaak ernstig of fataal letsel tot gevolg. Rookmelders redden levens. Want deze apparaten melden je met een luid alarm dat er rook is. Heeft u (nog) geen rookmelder of deze nog niet opgehangen? Wacht niet langer en hang dit weekend nog rookmelders op!

Hé doe de deur dicht
Wist u dat je de brandveiligheid aanzienlijk kunt vergroten door simpelweg de binnendeuren dicht te doen? ‘Hé doe de deur dicht’ is dan ook het thema van de Brandpreventieweken dit jaar. Sluit ’s avonds voor het slapen de binnendeuren. Bij een brand heb je dan meer kans en tijd om veilig te vluchten en gered te worden. Gesloten deuren zorgen ervoor dat de giftige rook - de grootste bedreiging bij brand - nog enige tijd buiten de leefruimte blijft.

Markt in Hoogkarspel: gratis rookmelder
De brandweer staat op vrijdag 13 oktober met een kraam en een demonstratie op de weekmarkt in Hoogkarspel om meer informatie te geven over brandpreventie. Ook kunt u zich inschrijven voor een gratis rookmelder. Meer informatie vindt u ook op www.brandweer.nl/brandveiligheid/doe-de-woningcheck en www.brandweer.nl/brandveiligheid.