Actie In control of alcohol op kermissen Drechterland

30 mei 2019
De gemeente Drechterland zet ook komend kermisseizoen een actie in om jongeren bewust te maken van de gevolgen van alcohol.

Drechterland doet dit samen met de gemeenten Stede Broec en Enkhuizen. Na de waterflesjesactie van vorig jaar kunnen jongeren nu meedoen aan verschillende tests om te ervaren wat alcohol doet met je reactievermogen. In Drechterland was de start op de kermis in Wijdenes.

De acties vinden plaats in de buurt van de uitgaanslocaties waar de kermis wordt gevierd. Het bureau L!NK organiseert daar een vrijwillige blaastest voor jongeren. Daarnaast gaan zij met de jongeren in gesprek over alcoholgebruik.

Voorzichtig met alcohol, ook tijdens de kermis

Alcohol en kermis zijn in Westfriesland sterk met elkaar verbonden. Geen probleem, vinden de Westfriese gemeenten. Maar tijdens kermissen wordt vaak overmatig alcohol gedronken, ook door jongeren. Daarom is de boodschap: alcohol mag vanaf je 18e maar drink met mate en neem tussendoor ook water. Zo hou je controle en hou je het leuk en heeft iedereen een gezellige kermis!

Wie ben jij -campagne

De kermisactie is onderdeel van de ‘Wie ben jij-campagne’ binnen het regionale programma In control of alcohol en drugs en is een van de acties om het alcoholgebruik onder jongeren te verminderen. Het beeld ‘Wie ben jij’ geeft twee keuzes weer: een frisse smiley en een zieke smiley die laten zien dat je een keuze hebt. Biertje? Gezellig! Maar ben je bewust van hoeveel je drinkt en blijf helder en ‘In control’.

Licentie: 
Copyright
Auteur: 
gemeente Drechterland