Terug naar het overzicht

Bibliotheek Venhuizen uitgebreid met volwassenencollectie

Inwoners van Venhuizen en omstreken kunnen vanaf vandaag dicht bij huis terecht voor een volwaardige bibliotheek. Mede op verzoek van de bewoners heeft de organisatie Westfriese Bibliotheken de collectie uitgebreid met boeken voor volwassenen. Daarmee is het weer een volwaardige bibliotheek in plaats van alleen een servicepunt.

Onmisbare vrijwilligers

Simone Visser-Botman, wethouder cultuur, opende de bieb feestelijk op 21 februari. Simone: ‘Met dit initiatief maakt de bibliotheek een mooie stap om de bieb dichter bij de mensen te brengen. Ik draag de bibliotheek een warm hart toe en vind het vooral fijn voor inwoners die minder mobiel zijn. Er zijn nu boeken voor jong en oud. Naast leesplezier draagt de uitbreiding van de collectie ook bij aan ontmoetingen, want leerlingen van de basisschool helpen mee met het uitlenen en innemen van boeken. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers kunnen inwoners in contact komen met mooie verhalen, kennis krijgen en inspiratie opdoen. Ik ben de vrijwilligers erg dankbaar voor hun inzet.’  

Meer dan alleen boeken

Behalve het lenen van boeken biedt bibliotheek Venhuizen taalhulp aan anderstaligen. Ook kunnen bewoners terecht in de bieb voor de cursus Klik&Tik: de basis van de computer en het internet. Via het reserveringsysteem is het mogelijk om boeken uit andere vestigingen aan te vragen en op te halen in Venhuizen. De bibliotheek in Venhuizen is gevestigd in Dorpshuis Het Centrum, Twijver 66 in Venhuizen.

U kunt bij Bibliotheek Venhuizen terecht voor:

  • boekencollectie voor volwassenen en jeugd
  • hulp voor anderstaligen
  • wifi en een internet-pc
  • leestafel
  • boeken reserveren en afhalen
  • inleverbrievenbus

Meer informatie, onder andere de openingstijden, is te vinden op: www.westfriesebibliotheken.nl.