Terug naar het overzicht

Burgemeester en wethouders klussen mee tijdens NLdoet

NLdoet is een jaarlijks terugkerende grote vrijwilligersactie georganiseerd door het Oranje Fonds. In heel Nederland helpen mensen een organisatie met een klus en maken zo kennis met vrijwilligerswerk. In onze regio is het Vrijwilligerspunt West-Friesland de initiator van NLdoet. Ook burgemeester Michiel Pijl en de wethouders Simone Visser-Botman, Marcel ten Have en Fione de Vos-Janssen staken op 10 maart hun handen uit de mouwen.

Oosterleker kerk
De kerk is rond 1690 gebouwd. Tot 1972 werden er kerkdiensten gehouden in de kerk. In 1996 is de kerk gerenoveerd. Tegenwoordig is de Oosterleker kerk een centrum voor natuureducatie en geschiedenis, een trouwlocatie, er worden exposities gehouden en er vinden concerten plaats.

Aan de slag!
De burgemeester en de wethouders kwamen vroeg in de ochtend aan bij de kerk. Na een kop koffie werden de taken verdeeld en kon iedereen aan de slag. Er waren veel verschillende klussen te doen. Er werd gepoetst, kasten opgeruimd, de stofzuiger ging de kerk door en hier daar werd een frisse lik verf aangebracht. Het was een productieve en gezellige ochtend.

Wordt vrijwilliger
Veel inwoners hebben tijdens NLdoet hun handen uit de mouwen gestoken en geholpen met allerlei klussen. We willen iedereen hartelijk danken voor hun inzet! Vrijwilligers zijn bij veel organisaties hard nodig. Wilt u zich graag inzetten als vrijwilliger bij u in de buurt? Kijk dan op www.vrijwilligerspunt.com/vacaturebank voor vrijwilligerswerk vlakbij.