Terug naar het overzicht

Kleurrijk bedrijfsbezoek

Afgelopen week heeft het college van Drechterland weer een sfeervol en leerzaam bedrijfsbezoek gehad, ditmaal bij het bedrijf PanAmerican Seed aan de Elbaweg in Hem. Dit internationale zaadbedrijf is gespecialiseerd in het veredelen, onderzoeken, ontwikkelen, produceren en verkopen van uit zaden opgekweekte bloemen en groten.

Het huidige bedrijf is sinds 2009 gevestigd binnen onze gemeente en heeft inmiddels een oppervlakte van 8 hectare. Ook zijn er maar liefst 90 werknemers werkzaam. Er is veel aandacht voor verduurzaming en biologische zaadteelt. Samen werken ze aan het verkleinen van de CO2 voetprint. Om dat te bereiken wordt er onder andere geïnvesteerd in zonnepanelen en LED verlichting.

Fione de Vos-Janssen blikt enthousiast terug: ‘’Tijdens het kleurrijke bezoek hebben we veel mogen zien van de prachtige bloemen die dit seizoen worden gebruikt voor de zaadteelt. Daarnaast hebben we ook al een blik mogen werpen op de bloemen die de aankomende seizoenen worden gepresenteerd. Door het bedrijfsbezoek hebben we echt een kijkje gekregen in de keuken van de zaadteelt. Al met al heeft het college een gezellig bezoek gehad en zijn we PanAmerican Seed dankbaar voor de gastvrijheid!’’