Terug naar het overzicht

Koninklijke onderscheiding mevrouw Tini Bontekoning-Helder

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op donderdag 4 november reikte burgemeester Michiel Pijl de Koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw Tini Bontekoning-Helder. De uitreiking vond plaats ter opluistering van het 50-jarig bestaan van Dorpshuis De Schalm in combinatie met de 30-jarige betrokkenheid van mevrouw Bontekoning-Helder bij de Schalm.

Mevrouw Bontekoning-Helder is 5 jaar bestuurslid geweest van het Noorderlandhuis in Hoogkarspel. Vanaf 1985 is zij actief als vrijwilliger bij de Gymvereniging Sport Staalt Spieren in Westwoud. Zij gaf gymles, was voorzitter zat in de organisatie van het vijftigjarig jubileumfeest van de vereniging en is sinds 2021 bestuurslid. Ook zette zij zich in als vrijwilliger  bij Vrouwen van Nu in Westwoud, Zij was  voorzitter en lid van de reis- en cultuurcommissie.
Ook was mevrouw Bontekoning-Helder ruim 20 jaar actief als bestuurslid, penningmeester en lid van verschillende commissies van  Vrouwen van Nu,  afdeling Noord-Holland. Voor Stichting Dorpshuis Westwoud  is mevrouw Bontekoning-Helder is al vele jaren administrateur. Tevens heeft zij zich jarenlang ingezet als bestuurslid van het Noorderlandhuis, als secretaris van de bridgeclub en als bij bestuurslid en vrijwilliger bij de Vereniging Seniores Priores in Westwoud.  

Namens de gemeente Drechterland willen wij mevrouw Bontekoning-Helder van harte feliciteren met haar Koninklijke onderscheiding.