Terug naar het overzicht

Opening tweede deel Cor Schipperpad

Foto: Het BeeldTeam

Trek de wandelschoenen maar aan. Op 14 maart werd het tweede deel van het Cor Schipperpad door wethouder Fione de Vos-Jansen en projectleider Frans Bleeker geopend. Het eerste deel van het pad werd in 2018 geopend. Het nieuwe deel maakt het pad compleet, wandelaars kunnen nu een rondje Hoogkarpel-Westwoud lopen.

Twee verzetshelden

Het eerste deel van het pad is vernoemd naar Cor Schipper uit Westwoud. Het tweede deel naar Cor Schipper uit Hoogkarspel. Beide mannen zaten tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet. Cor Schipper uit Hoogkarspel werd geboren in 1917. Hij hielp joodse mensen en mannen die de dienstplicht probeerden te ontkomen aan onderdak. In 1947 verhuisde hij naar Amerika waar hij een tulpenbedrijf begon. Hij overleed daar in 2019. Wethouder De Vos-Jansen: ‘Door het nieuwe wandelpad te vernoemen naar Cor Schipper uit Hoogkarspel vormt het gehele pad een mooie wandelverbinding tussen de twee dorpen, met één naam die beide dorpen ook symbolisch verbindt.’

Route

Het eerste deel van het Cor Schipperpad loopt langs het spoor van het Dokter Singelenbergpad tot het Landpad in Westwoud. Het tweede deel van het pad loopt vanaf het Landpad door tot de woonwijk Reigersborg in Hoogkarspel.