Bezorgen van een paspoort of identiteitskaart

Laat uw paspoort of ID-kaart bezorgen

Heel eenvoudig in een paar stappen:

  • op een adres in Nederland, bijv. thuis of op het werk (niet op openbare plekken en niet op de Waddeneilanden)
  • u maakt zelf de bezorgafspraak
  • bezorgen reisdocumenten mogelijk maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 22.00 uur en zaterdag van 8.00 uur tot 18.00 uur
  • persoonlijk aanwezig zijn bij bezorgen, dus ook kinderen
  • spoedaanvraag wordt niet bezorgd, moet worden afgehaald
  • bezorgen kost € 13,00

Meer documenten tegelijk aangevraagd? Extra documenten worden op hetzelfde adres tegelijkertijd bezorgd voor € 3,10 per document. Alle personen moeten zelf aanwezig zijn bij bezorgen.

Veilig

De bezorging gebeurt door een gespecialiseerd bedrijf. De medewerkers zijn gescreend met een Verklaring omtrent Gedrag. De gemeente levert het reisdocument in een verzegelde envelop aan bij de bezorgdienst.

Hoe werkt het?

Geef bij de aanvraag van een paspoort of identiteitskaart aan of u het reisdocument wilt laten bezorgen. Dit kan thuis of op een ander adres. Op het afgesproken tijdstip komt de medewerker van de bezorgdienst aan de deur, stelt de identiteit vast van de aanvragers van het document en opent de verzegeling in aanwezigheid van de aanvrager.

Overhandiging

Het document wordt net als op het gemeentehuis persoonlijk overhandigd. Op de dag van bezorging kunt u de exacte bezorgtijd volgen. Het is dus niet nodig om lang op het afgesproken adres te wachten.