Bijna alle vrije kavels Reigersborg Zuid V in optie

6 februari 2020

Donderdag 31 januari vond de loting plaats van de vrije kavels van fase 1 in het plan Reigersborg Zuid V. Er waren uiteindelijk 30 inschrijvers aanwezig in de raadszaal van het gemeentehuis. Alle kavels waren na afloop van de avond in optie gegeven; inmiddels is er weer eentje beschikbaar. Voor een aantal kavels zijn reservekandidaten genoteerd. Het merendeel van de optanten is afkomstig uit Hoogkarspel.

Wethouder Yvonne Roos-Bakker voltrok de loting: “Het is fijn om in een duidelijke woonbehoefte te kunnen voorzien. Inwoners met plannen om een eigen huis te bouwen. Deze ontwikkeling zorgt weer voor doorstroming van de huizenmarkt in de gemeente.”

Als er nog belangstellenden zijn voor een kavel, kunnen zij zich inschrijven door te mailen naar reigersborg@drechterland.nl. Op volgorde van binnenkomst worden dan eventueel terugkomende kavels aan deze personen toegewezen.

Volgens planning is het plangebied in september 2020 bouwrijp. De verkoop van de projectmatig te bouwen woningen (de rijwoningen, 2-kappers en appartementen) gaat in de zomer van 2020 van start. Daarvoor kunnen belangstellenden zich inschrijven bij Zeeman Makelaars in Hoorn. Het plan voor het bospark wordt op dit moment in overleg met de alliantie uitgewerkt. Het uiteindelijk ontwerp wordt op de gemeentelijke website geplaatst.