Brandweerpost Venhuizen geeft groep 7 Sint Jozefschool les over veilig opladen

15 oktober 2019

In de maand oktober vinden de Nationale Brandpreventieweken plaats. Met de campagne ‘Brandweer zoekt speurneuzen!’ leren kinderen  hoe brand met elektrische apparaten kan ontstaan. De campagne sluit aan bij de belevingswereld van een kind: en verbrand mobieltje, laptop, verlengsnoer of een omgevallen lamp die brand in bed heeft veroorzaakt. Op dinsdag 15 oktober was groep 7 van de Jozefschool uitgenodigd bij brandweerpost Hem/Venhuizen om te leren hoe zij veilig om kunnen gaan met elektrische apparaten.

Brand voorkomen
Ook burgemeester Michiel Pijl was aanwezig. In de kazerne lagen diverse apparaten die op een onveilige manier werden opgeladen. Aan de kinderen de vraag of zij deze konden opsporen én oplossen. Ook zagen ze in een demonstratie wat er kan gebeuren als je je mobieltje onveilig oplaadt op een bed. De mensen van de brandweer vertelden hen hoe zij zelf brand kunnen voorkomen. 

Tot slot mochten de kinderen ook nog even als ‘echte brandweervrijwilliger’ een brandweerhelm op en de tankautospuit bekijken. Het was een leuke en leerzame ochtend!