Burger AED

16 mei 2017

Een hartstilstand!
Het kan u zomaar overkomen, een bewoner in uw straat krijgt een hartstilstand. Maar dit kan net zo goed een kennis zijn die op bezoek is of een kind op de sportvereniging. Elke dag sterven er in Nederland namelijk 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Het is mogelijk om een cursus te volgen zodat u weet hoe te handelen bij een hartstilstand en niet hulpeloos hoeft toe te kijken.

Wat kunt u doen?
Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten van cruciaal belang. De ambulance doet er soms langer over dan 6 minuten om ter plaatsen te komen, dus directe hulp van omstanders is de enige kans op overleven. Bij de EHBO verenigingen in de gemeente Drechterland is het mogelijk om een cursus Reanimatie en AED te volgen. In deze cursus krijgt u alle informatie aangereikt hoe u dient om te gaan met een slachtoffer. U kunt dus iets betekenen!

Aanmelden voor de cursus
De EHBO verenigingen in Drechterland organiseren de cursus Reanimatie en AED. Aanmelden en meer informatie vindt u op: www.aed-drechterland.nl. Ook leest u informatie op: www.hartslagnu.nl