Column: Dag van de ondernemer

19 november 2020

Aan alle ondernemers,

Wat kan er veel veranderen in een jaar tijd. Eind vorig jaar ben ik als wethouder met o.a. economie in mijn portefeuille begonnen. Aangezien het toen net te kort dag was om iets te organiseren voor de dag van de ondernemer, hebben we het aan ons voorbij laten gaan. “Maar”, zei ik, “in 2020 wil ik met de dag van de ondernemer een ondernemersontbijt met een gastspreker erbij organiseren.” Een mooi moment om zoveel mogelijk Drechterlandse ondernemers bij elkaar te krijgen. Niet alleen om met elkaar te netwerken, maar ook een extra moment om als gemeente met de ondernemers in gesprek te gaan.

Nieuwe realiteit
Helaas gooide corona roet voor ons in het eten. Zoveel mensen bij elkaar in één ruimte kon gewoonweg niet. Het volgende idee was om een aantal bedrijven te gaan bezoeken en daar een paar uur aan de slag te gaan om zo toch invulling te geven aan de dag van de ondernemer. Maar ook dit kon helaas geen doorgang vinden, want er zijn nog steeds verscherpte maatregelen op de gedeeltelijke lockdown. Aangezien het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven, leek het ons geen goed idee om meerdere bedrijven langs te gaan. En wat hou je dan over? Een column waarin ik u kan toespreken. Afstandelijker kan bijna niet. Ik ben wethouder geworden om met u in gesprek te gaan, u te ontmoeten en niet om achter mijn bureau een column te schrijven. Maar dit is voor nu de realiteit.

Hoop op betere tijden
Een realiteit die voor velen van u om aanpassing, creativiteit en denkkracht vraagt. Meer dan eens blijkt dat ondernemers zorgen voor leven in de brouwerij. Jullie houden onze dorpen en buurten levendig. Hoe onze straten en dorpen er zonder ondernemers uitzien, hebben we helaas allemaal kunnen ervaren tijdens deze coronacrisis. Juist onze midden- en kleinbedrijven zorgen voor de vele banen in ons mooie Drechterland. En samen knokken we ervoor dat deze banen gedurende de crisis behouden blijven. Ondernemers zijn de doeners waar onze samenleving op draait! Als wethouder economische zaken leef ik met u mee en hoop snel op betere tijden en spreek de hoop uit dat we volgend jaar de dag van de ondernemer weer fysiek met elkaar kunnen beleven.

Hartelijke groet,

Yvonne Roos-Bakker
Wethouder economische zaken