Feestelijk welkom voor nieuwe bewoners De Smidse

16 september 2020

Onder toeziend oog van een medewerker van bouwbedrijf Kuin legde wethouder Yvonne Roos-Bakker op dinsdag 15 september de laatste dakpan van bouwplan De Smidse in Oosterblokker. De kopers van de 23 woningen waren voor dit symbolische en feestelijke moment uitgenodigd, waarbij kennismaken centraal stond.

Welkom in Drechterland

Wethouder Yvonne Roos-Bakker heette de nieuwe inwoners welkom: “Vele van u zijn op dit moment nog geen inwoner van Drechterland en worden dat na verhuizing  naar de Smidse. Ik heet u daarom van harte welkom in Oosterblokker! Al woont u vlak naast de grens met de gemeente Hoorn, u bent een inwoner van Drechterland en daar mag u trots op zijn. Want we zijn een mooie gemeente, heel veelzijdig met onze acht unieke dorpen. Ik wens u veel woonplezier toe!”

Naamgever bouwplan

Plan De Smidse bestaat uit 23 koopwoningen en wordt in fases opgeleverd. Een gedeelte aan het einde van dit jaar en een gedeelte begin 2021. Het gaat om 9 vrijstaande woningen, 10 rijwoningen en 4 tweekappers. Bouwplan De Smidse bevindt zich op de plek waar jarenlang installatiebedrijf J en P Schouten was gevestigd. Het plan dankt zijn naam aan het beroep van de vader van Piet Schouten, die smid was. Hij was grondlegger van het huidige concern dat momenteel onder de naam Schouten Techniek in Zwaag gevestigd is.