Feestelijke installatie nieuwe leden Adviesraad Samenleving Drechterland

14 november 2019

Op 5 november 2019 heeft wethouder Dirk te Grotenhuis de nieuwe leden van de  Adviesraad Samenleving voor de gemeente Drechterland officieel geïnstalleerd. De adviesraad is in de nieuwe samenstelling voor het eerst bij elkaar gekomen en op de foto gegaan. Een feestelijk moment met koffie en petit fours in de Raadszaal in het gemeentehuis in Hoogkarspel.

Werving nieuwe leden
Eerder dit jaar heeft de voorzitter van de adviesraad Samenleving een vacature laten plaatsen op sociale media en in de krant. Hierop zijn veel enthousiaste reacties gekomen waaruit een selectie is gemaakt. Vervolgens zijn gesprekken gevoerd om en zijn er nieuwe leden gekozen die vanaf nu zijn geïnstalleerd.

Wie denkt en praat mee?
Tenminste een keer per jaar, dit jaar op 28 november 2019, gaan de leden van de Adviesraad met hun ‘achterban’ in gesprek. Dit betreft inwoners die te maken hebben met zorg, hulp, werk of inkomensvragen in Drechterland. Dit kunnen ouderen zijn, mensen met een beperking, zieken, jeugdigen met hulp, mensen die te maken hebben met armoede en statushouders. Geïnteresseerden worden hierbij van harte uitgenodigd contact op te nemen met Marga Homan op 0228-541685 (op werkdagen na 18.00 uur).

Wat doet een adviesraad?
Een adviesraad bestaat uit inwoners uit de gemeente die het gemeentebestuur gevraagd en ongevraagd advies geven over zorg, hulp, werk en inkomen. Leden zijn onafhankelijk en deskundig. Inwoners kunnen tips, vragen of adviezen over zorg, hulp, werk en inkomen in de gemeente bij deze adviesraad neerleggen. De Adviesraad is bereikbaar via e-mailadres Wmo-adviesraad adviesraadsamenleving@drechterland.nl

Foto: Staand: Wout van Doorm, Rem Kappelhof, Dirk te Grotenhuis (wethouder Samenleving gemeente Drechterland), Jos van Ophem, Pieter Rood, Piet Boon (voorzitter). Zittend: Els Kramer, Marga Beerepoot, Marga Homan. Niet op de foto: Hugo Bongers, Denise Jansen, Dorien Koopman-Groote