GGD Hollands Noorden staat klaar om te testen

2 juni 2020

Sinds 1 juni kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800-1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar tussen 8.00 uur tot 20.00 uur. Vanaf 3 juni is de testlocatie in Zwaag geopend.

In heel Nederland is het aantal testlocaties van de GGD uitgebreid tot ruim 80. Ook na 1 juni blijft het opvolgen van de basisregels en de 1,5 meter afstandsregel voor iedereen van groot belang, naast uitgebreid testen en brononderzoek bij positieve besmettingen.

Testprocedure
Mensen die zich vandaag via het landelijk telefoonnummer (0800-1202) aanmelden, kunnen over het algemeen dezelfde of de volgende dag terecht voor een test. Zonder aanmelding en uitnodiging worden mensen niet getest. Mensen krijgen binnen 48 uur bericht of ze besmet zijn met het coronavirus. Een coronatest bij de GGD test niet of je het coronavirus gehad hebt.

Na een positieve test start de GGD onmiddellijk het bron- en contactonderzoek. De duur van het onderzoek varieert en is afhankelijk van het aantal sociale contacten dat een persoon heeft gehad. De gemiddelde tijd per onderzoek is landelijk op 8 uur ingeschat verspreid over meerdere dagen.