Groen licht voor MFA en woningbouw Schellinkhout

7 juli 2020

Tijdens de raadsvergadering op 29 juni heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met de realisatie van een multifunctionele accommodatie (MFA) en woningbouw in Schellinkhout. Op het huidige sportveld worden 46 woningen gerealiseerd en op de locatie van het dorpshuis en de school komt de MFA.

De multifunctionele accommodatie bestaat uit een nieuw dorpshuis, een binnensportzaal (dorpszaal) en een sportveld, een nieuwe plek voor de Jan Luykenschool en kinderopvang van Berend Botje. Daarnaast worden op de dorpshuislocatie tien appartementen gebouwd voor senioren.

In MFA komen belangrijke functies samen
Wethouder Te Grotenhuis is erg blij dat hij afgelopen week samen met de besturen van de basisschool en de kinderopvang een intentieovereenkomst heeft ondertekend om samen de MFA te realiseren: “Schellinkhout krijgt een prachtig gebouw waar alle belangrijke functies samenkomen." Met alle betrokkenen, allianties, omwonenden en gebruikers is gewerkt aan ruimtelijke schetsen voor zowel de sportveldlocatie als de dorpshuislocatie. De ‘tips en tops’ zijn meegenomen in het voorstel dat nu door de gemeenteraad is vastgesteld.

Vitaal en aantrekkelijk blijven
Ook wethouder Roos-Bakker is enthousiast: “Schellinkhout krijgt met de nieuwbouw op het sportveld de boost die het dorp hard nodig heeft om vitaal en aantrekkelijk te blijven. Zowel voor de korte als lange termijn.”

Licentie: 
Creative Commons
Auteur: 
Gemeente Drechterland

Planning komende tijd

Er wordt nu gewerkt aan verdere uitvoering van de plannen, waaronder een bestemmingsplanprocedure. Ook in deze vervolgfase worden inwoners betrokken en geïnformeerd over de verschillende stappen die gezet worden. Zo bouwen wij samen bouwen aan een vitaal en leefbaar Schellinkhout.