Helpt u mee om Drechterland dementievriendelijk te maken?

15 april 2019

Je buurvrouw loopt in pyjama op straat en die meneer van drie huizen verder kijkt steeds zo verward om zich heen. Herkenbaar? Wees dan alert. In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Helpt u mee aan een dementievriendelijk Drechterland?

We krijgen er allemaal mee te maken: dementie. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk. Dat is soms zwaar, maar we kunnen veel voor elkaar betekenen.

Als mensen met dementie zo lang mogelijk hun eigen leven kunnen leiden, zou dat al enorm helpen. Vaak wordt bij dementie meteen gedacht aan de laatste fase van de ziekte dementie, terwijl mensen met (beginnende) dementie nog lang zelf beslissingen kunnen nemen, keuzes kunnen maken en voorkeuren uitspreken. En u kunt deze mensen helpen!

Dementie in Drechterland
Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie. Uit de prognose voor de gemeente Drechterland blijkt dat het aantal inwoners met dementie gaat stijgen van 300 in 2020 naar 700 in 2040. Kans wordt dus steeds groter dat u iemand met dementie tegenkomt. Maar wat kunt u doen als u iemand met dementie tegenkomt? Hiervoor is de training ‘Omgaan met dementie’ ontwikkeld.

Volg de training
De burgemeester van Drechterland nodigt u van harte uit om de training ‘Omgaan met dementie’ te doen. Op woensdag 8 mei ontvangt de burgemeester u om 15.00 uur in het dorpshuis Venhuizen met een welkomstwoord. De training wordt verzorgt door Geriant en eindigt om 17.00 uur.

U kunt gratis meedoen met de training. Tijdens de training leert u hoe u kunt omgaan met mensen met dementie. Dit wordt gedaan met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en tips. U krijgt koffie met wat lekkers en een leuke attentie aan het eind.

Wilt u de training liever vanuit uw eigen huis doen? Dat kan dat ook! Ga naar de website www. samendementievriendelijk.nl/nhn-inwoner. Het kost slecht 15 minuten van uw tijd.

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan de training, dan kunt u zich via de mail aanmelden via: joshua.ijzer@sed-wf.nl. Telefonisch kunt u de gemeente bereiken op 0228-352352. Ook kunt u vragen stellen via de mail of telefonisch.