Honden uitlaten

Het college heeft plaatsen aangewezen waar uw hond los mag lopen. Buiten de bebouwde kom mag dit overal, maar binnen de bebouwde kom alleen op deze plaatsen:

Hoogkarspel:

  • grasveld tussen de spoorsloot en mr. Spigtlaan.
  • grasveld achter de woningen Anjerstraat nummers 32 tot en met 48.
  • groenstrook tussen het fietspad langs de Drechterlandseweg en de waterpartijen ten noorden van de Kleine Immert en De Keulen.
  • groenstrook tussen de Sluisweg en het parkeerterrein van sporthal De Sluis en het fietspad langs de Drechterlandseweg tussen de Sluisweg en de Kerspelweg (’t Voorstik).
  • groenstrook aan de zuidkant van de Binckhorst tussen het doorgaande fietspad en de spoorsloot (Binckhorst).
  • groenstrook aan de zuidkant van Reigersborg tussen de Waterhoen en de spoorsloot (Reigersborg Zuid).
  • groenstrook ten noorden en zuiden van het fietspad langs de Drechterlandseweg tussen de Kosterij en de Tolweg (Reigersborg Noord).

Westwoud

  • terrein ten oosten van het fietspad Singelenbergpark
  • strook grond ten westen van het Laantje

Oosterblokker

  • bosje tussen de spoorlijn en De Eenhoorn.

Hem, Venhuizen, Oosterleek, Wijdenes, Schellinkhout

Uw hond mag hier alleen buiten de bebouwde kom loslopen. Hier zijn nog geen plaatsen aangewezen, waar uw hond mag loslopen. Heeft u een geschikte locatie op het oog? Laat het ons weten!

Wijzenddijkje

Op het Wijzenddijkje in Westwoud worden veel honden los uitgelaten, wat gevaarlijk kan zijn in verband met het verkeer. Wij verzoeken hondenbezitters de honden daar aangelijnd te houden.


Voor meer informatie bezoekt u de website van Recreatieschap Westfriesland

Hondenpoep

Hondenpoep is in onze gemeente de ergernis nummer één. Gelukkig nemen veel hondenbezitters de moeite om hun hond op de aangewezen plaatsen uit te laten. De kleine groep die dit nog niet doet, willen we graag wijzen op de gevolgen van hondenpoep. Hondenpoep is niet alleen vies en onhygiënisch maar kinderen kunnen er zelfs ziek van worden. Wij willen samen met u en dus onze buurt en dus onze gemeente schoon houden.

Algemene plaatselijke verordening

De APV bepaalt dat hondenbezitters er voor moeten zorgen dat de hond niet poept op de weg, trottoirs, kinderspeelplaatsen, zandbakken, speelweides of park- en groenstroken binnen de bebouwde kom. Heeft uw hond hoge nood en gebeurt er toch een ongelukje? Dan is het verplicht om de hondenpoep op te ruimen, bijvoorbeeld met een schepje of zakje. Wij hopen dat iedere hondenbezitter haar/zijn verantwoordelijkheid neemt om de woon- en leefomgeving leefbaar te houden voor iedereen.