Insectenwand Hoogkarspel

26 april 2021

Hoera, Hoogkarspel heeft een robuuste insectenwand!

De alliantie Gebruiksvriendelijk Bospark Hoogkarspel heeft in samenwerking met de specialist in natuurprojecten, De Twee Heren uit Grootebroek een insectenwand gerealiseerd in het nieuwe bospark aan de rand van Reigersborg-Zuid V in Hoogkarspel. De bestuiving door insecten is noodzakelijk om de biodiversiteit in het bospark zoveel mogelijk te stimuleren. Hiervoor heeft de alliantie bij de Natuur en Milieufederatie NH een projectplan ingediend als kandidaat voor één van de vijf Greenspots Biodiversiteit van de provincie Noord-Holland. Dit projectplan is goedgekeurd.

Hergebruik van materialen
Door het geldbedrag dat hieraan is verbonden en de ondersteuning van een aantal sponsoren is het gelukt  om daadwerkelijk een prachtige en functionele insectenwand te bouwen. De bouw werd financieel haalbaar door hergebruik van materialen. De duikerelementen werden geschonken door de fa. J. Koper en Zn. en de gemeente Drechterland. Het grondwerk werd mogelijk gemaakt door steun van Visser Duijn Financiële Dienstverlening  en Pauw Groen, Grond en Infra.

Als alliantie zijn we er trots op dat in het bospark met de genoemde ondersteuning, de professionaliteit van de Twee Heren en de tomeloze inzet van de alliantieleden, de insectenwand nog voor het bloeiseizoen klaar is. In de wand is behalve nest en verblijfsruimte voor insecten ook een egelverblijf en een vleermuizenholte gemaakt. Deze Greenspot Biodiversiteit dient als voorbeeld voor andere natuurvrijwilligers die een insectenwand willen bouwen.