Je eerste huis kopen? Kom naar de Starters inloopavond in Drechterland

13 januari 2020


Bij het kopen van een huis komt veel kijken. Het regelen van een hypotheek, eigen geld meebrengen, de mogelijkheid voor een starterslening en juridische zaken. Iedereen die voor het eerst een huis wil kopen, kan zich daarom op dinsdagavond 28 januari laten informeren tijdens de Starters inloopavond in het gemeentehuis van Drechterland. Iedereen kan één-op-één praten met verschillende onafhankelijke deskundigen.

Vrijblijvend vragen stellen en uitleg krijgen
De Starters inloopavond wordt voor de eerste keer georganiseerd in Drechterland en is bedoeld voor alle belangstellende starters uit de gehele gemeente. Alle deskundigen die je verder kunnen helpen bij het kopen van een woning zijn aanwezig. En er staat koffie en thee klaar. Jongeren, maar ook hun ouders, kunnen tijdens deze inloopavond in een ongedwongen sfeer, vragen stellen over financiering, starterslening, makelaardij en notariaat. De deskundigen kunnen daarnaast tips geven over bijvoorbeeld hoe je wellicht meer kunt lenen via bijvoorbeeld een starterslening.

De volgende instanties zijn vertegenwoordigd:  makelaarskantoor Steneker & Van Westen, Visser Duijn Financiële Diensten, Streekgoed Makelaardij, Vita Hypotheekadvies, Notariskantoor Van der Tuin, Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten en de gemeente Drechterland.

Toegang en aanmelden
Wil je op weg geholpen worden bij het kopen van een eerste huis? Dan ben je op 28 januari van harte welkom in het gemeentehuis van Hoogkarspel, Raadhuisplein 1. De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.