Koninklijke Onderscheiding voor de heer Zwerver

7 oktober 2019

Op vrijdag 4 oktober reikte burgemeester Michiel Pijl in Ridderikhoff in Hoorn een Koninklijke onderscheiding uit aan: Franciscus Willibrordus Zwerver.  De heer Frans Zwerver werd onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Zwerver was op 15 september 2019 veertig jaar bestuurslid van Stichting Stadsherstel Hoorn. Dit wordt gevierd op vrijdag 4 oktober 2019

De heer F.W. Zwerver
De heer Zwerver zet zich sinds 1979 in voor Stichting Stadherstel Hoorn. Stadherstel heeft ca. 50 restauratieprojecten gerealiseerd waarbij ca. 115 woningen zijn gerestaureerd, twee kerken, een boerderij, winkels, praktijkruimten etc. Van 1980 tot 1999 was hij penningmeester, daarna bleef hij als bestuurslid betrokken bij de financiële administratie en diverse restauraties en representatieve activiteiten.

De heer Zwerver heeft onmiskenbaar zijn bijdrage geleverd binnen het bestuur, zowel financieel-administratief als in de collegiale samenwerking, om van Stadsherstel de succesvolle organisatie te maken die het in haar 47- jarig bestaan is geworden. Voor zijn jarenlange inzet kreeg hij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.