Nationale Voorleeslunch: Wethouder Kuiken leest voor

10 oktober 2017
Tijdens de Nationale Voorleeslunch op vrijdag 6 oktober heeft wethouder Kuiken, onder het genot van een heerlijke lunch, voorgelezen aan ouderen in de bibliotheek van Hoogkarspel.

Het verhaal De man achter de streepjes van Vonne van der Meer, speciaal voor deze lunch geschreven, werd deze dag door het hele land voorgelezen. De 5e editie van de Nationale Voorleeslunch werd in samenwerking met de Bibliotheek georganiseerd en viel samen met Nationale Ouderendag.

Genieten van verhalen
Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Lunch
Er stond een mooie lunchtafel klaar voor de kleine 20 belangstellenden. Na afloop van het verhaal heeft wethouder Kuiken als toegift een gedicht van Ida Gerhardt voorgelezen, “ De Gestorven” (uit haar bundel Verzamelde gedichten)