Nieuwe noodverordening (1 juni)

3 juni 2020

De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft een nieuwe noodverordening (versie 1 juni) vastgesteld om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. In deze noodverordening staat onder andere dat samenkomsten tot 30 personen in publiek openstaande gebouwen onder voorwaarden mogelijk zijn en dat mensen altijd de 1,5 meter afstand in acht moeten nemen.

In de noodverordening staat ook dat vanaf 1 juni de eet- en drinkgelegenheden, bioscopen, concertzalen en theaters weer open mogen en onder welke voorwaarden. Scholen voor voortgezet onderwijs mogen weer open en basisscholen mogen vanaf 8 juni volledig open. Tot slot staat in de noodverordening dat reizigers in het openbaar vervoer een mondkapje moeten dragen en dat ook in het openbaar vervoer de 1,5 meter afstand geldt.

Met deze noodverordening hebben we de mogelijkheid om handhavend op te treden tegen iedereen die zich niet houdt aan de regels. De Veiligheidsregio heeft alle veelgestelde vragen over de noodverordening op een rij gezet.

pdf Veelgestelde vragen noodverordening 1 juni 2020 (PDF, 424.26 KB)Bestand voorlezen