Online cursus: Help, mijn kind kan niet zonder beeldscherm

13 oktober 2020

Brijder Jeugd organiseert een cursus voor ouders en opvoeders waarvan de kinderen overmatig gebruik maken van een beeldscherm. De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten en vindt plaats op donderdag  22, 29 oktober, 5, 12 november en 3 december 2020.  Elke avond van 19.00 tot 21.00 uur.

Ouders van beeldscherm gebruikende kinderen (o.a. gamen, telefoongebruik, social media, chatten of vloggen) voelen zich soms niet in staat het gedrag van hun kind bij te sturen. Vaak krijgen zij het advies met harde hand op te treden of juist het gedrag te laten voor wat het is, maar voor veel ouders is dit niet wenselijk of mogelijk.

De cursus
De cursus is kort, krachtig en praktisch. Het programma richt zich met name op de communicatie in het gezin en biedt mogelijkheden om anders met het kind om te gaan. De ouders gaan met de aangeboden leerstof aan de slag en met elkaar in gesprek. Een aantal van de doelen:

  • inzicht in beeldschermgebruik
  • verbeteren van communicatie binnen het gezin
  • grenzen stellen en inzicht krijgen in consequenties van gedrag
  • ouders de regie in het gezin terug laten krijgen

Meer informatie
Voordat de cursus van start gaat, heeft de ouder/opvoeder een telefonisch gesprek met de cursusleiding. Aanmelden kan via: 088 - 358 22 60 of preventie@brijder.nl

Meer informatie leest u op www.brijderjeugd.nl