Opening Groene Reigerroute Hoogkarspel

24 juni 2020

Vrijdag 26 juni is de Groene Reigerroute geopend door wethouder Broeders in het bijzijn van de initiatiefnemers, dorpsalliantie ‘Groene Wandelroute Hoogkarspel’. Een groep van 8 inwoners die, in samenwerking met de gemeente en het Recreatieschap Westfriesland, een route van 7 kilometer rond Hoogkarspel heeft gerealiseerd. De route is opgenomen in het wandelnetwerk Noord-Holland. Het informatiebord staat bij de startplaats tegenover station Hoogkarspel. Hier begint ook de bewegwijzering met groene pijlen en daarop een reigertje, die met de klok mee, de 7 kilometer lange route door Hoogkarspel aangeeft.

Route wordt op termijn verlengd

De Reigerroute blijft niet voor altijd een wandelroute van 7 kilometer. Het Bospark, dat wordt aangelegd langs de nieuw te bouwen wijk Reigersborg Zuid V, wordt op termijn opgenomen in de route. De bedoeling is dat in de toekomst aansluiting plaatsvindt op het Cor Schipperpad naar Westwoud.

Extra stimulans voor wandelaars

Een behoorlijke ambitie dus waarvan de eerste etappe nu klaar is voor gebruik. De gemeente Drechterland heeft de afgelopen maanden een deel van de paden en trottoirs waarover de route loopt opgeknapt en het recreatieschap heeft de bewegwijzering mogelijk gemaakt. De alliantie hoopt dat wandelaars plezier beleven aan deze route en wil hiermee het wandelen in Westfriesland een extra stimulans geven.

Puzzeltocht

Ter gelegenheid van de opening kunnen wandelaars meedoen aan een fotopuzzeltocht. De spullen hiervoor kunnen zij vanaf vrijdag 26 juni ophalen bij de supermarkten van Deen en Albert Heijn in Hoogkarspel. Onder de deelnemers met de juiste oplossing worden drie waardebonnen van € 25,- verloot.