Oververhitte gasleiding Oosterblokker

6 april 2021
Bij werkzaamheden in Oosterblokker raakte dinsdag 6 april een gasleiding oververhit en was even sprake van gevaar voor een explosie. Het gebied rondom de gasleiding werd tijdelijk geëvacueerd.

Bij werkzaamheden in Oosterblokker raakte dinsdag een gasleiding oververhit. De verhitting is door de Gasunie teruggebracht en het explosiegevaar werd daardoor afgewend. Geëvacueerde omwonenden mochten snel terug naar huis en daarna werd het hele gebied weer vrijgegeven. 

De Veiligheidsregio had eerder een NL-alert verstuurd. Uit voorzorg riep de Veiligheidsregio op om het gebied van 500 meter rondom de kruising Oosterblokker/De Eenhoorn en de rotonde Oosterblokker/Boekert te verlaten en om niet naar het gebied toe te gaan.

Burgemeester Michiel Pijl: "Ik ben opgelucht dat de situatie goed is afgelopen. Bij het eerste bericht leek er sprake te zijn van reëel gevaar. Door de snelle inzet van de nood- en hulpdiensten is het gelukt de situatie onder controle te krijgen. De omwonenden konden gelukkig snel weer terug naar hun huis."

Naar de oorzaak van de beschadiging aan de gasleiding gaat Gasunie onderzoek doen.