Reigersborg Zuid V

Verkoopinformatie vrije kavels Reigersborg Zuid V

Vanaf 25 januari 2021 start de verkoop van de volgende 16 vrije kavels (fase 2). Hieronder vindt u de link naar het inschrijfformulier. Gegadigden moeten zich uiterlijk 8 februari 2021 om 10.00 uur via het online formulier hebben ingeschreven. Onvolledig ingevulde formulieren en/of formulieren die te laat worden ingeleverd worden niet in behandeling genomen. U ontvangt een bevestiging van de inschrijving via de mail. De loting vindt plaats op 10 februari 2021. Vanaf 10.00 uur wordt u op volgorde van loting gebeld voor het maken van een keuze. Wij vragen u ervoor te zorgen dat u dan goed telefonisch bereikbaar bent.

Inschrijven Reigersborg Zuid V fase 2

pdf Brochure Reigersborg Zuid V kavels fase 2 (PDF, 1023.71 KB)Bestand voorlezen pdf Inschrijf-en lotingsvoorwaarden fase 2 (PDF, 198.2 KB)Bestand voorlezen pdf Concept-koopovereenkomst (PDF, 102.73 KB)Bestand voorlezen pdf Stappenplan duurzaam bouwen gemeente Drechterland (PDF, 809.85 KB)Bestand voorlezen

 

Naast de kavels zijn in Reigersborg Zuid V appartementen, tussenwoningen, hoekwoningen en twee-onder-een-kapwoningen te koop. Kijk voor meer informatie op de website Wonen in Reigersborg.

 

Over het plan

Reigersborg Zuid V ligt aan de westkant van het dorp, aansluitend aan Reigersbord Zuid IV. Het gaat om  het gebied dat begrenst wordt tussen de Streekweg aan de noordkant en de spoorlijn aan de zuidkant. Aan de westkant wordt het plan afgerond met een aan te leggen bospark, dat als groene buffer gaat fungeren tussen de woningen de nieuwe provinciale weg N307 Westfrisiaweg. Het bospark wordt met hulp van de alliantie ontworpen en wordt een groot groen recreatiegebied met wandelroutes, speelelementen, ecologische oevers etc. Met deze fase van Reigersborg sluit de gemeente Drechterland een groot nieuwbouwproject af in Hoogkarspel. Vanaf 2000 is er stapsgewijs gebouwd in Reigersborg en zijn er zo’n 800 woningen bijgekomen.

De opzet van het plan bestaat uit ca. 130 woningen waarvan een groot aantal vrije kavels. Andere woningtypen zijn divers: rijwoningen, levensloopbestendige (huur)woningen, twee-onder-één-kapwoningen, appartementen en een samenwoonvorm.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Reigersborg Zuid V? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief via de knop hieronder.

Aanmelden nieuwsbrief Reigersborg Zuid V

Lees hier de nieuwsbrieven terug:

pdf Nieuwsbrief Reigersborg Zuid V #1 (PDF, 181.76 KB)Bestand voorlezen pdf Nieuwsbrief Reigersborg Zuid V #2 (PDF, 1.59 MB)Bestand voorlezen pdf Nieuwsbrief Reigersborg Zuid V #3 (PDF, 1.07 MB)Bestand voorlezen pdf Nieuwsbrief Reigersborg Zuid V #4 (PDF, 1.15 MB)Bestand voorlezen pdf Nieuwsbrief Reigersborg Zuid V #5 juni 2020 (PDF, 747.36 KB)Bestand voorlezen

Ligging

  • Reigersborg Zuid V ligt aan de westkant van het dorp, aansluitend aan Reigersbord Zuid IV
  • het gaat om het gebied dat begrenst wordt tussen de Streekweg aan de noordkant en de spoorlijn aan de zuidkant
  • aan de westkant wordt het plan afgerond met een aan te leggen bospark, dat als groene buffer gaat fungeren tussen de woningen de nieuwe provinciale weg N307 Westfrisiaweg
  • het bospark wordt met hulp van de alliantie ontworpen en wordt een groot groen recreatiegebied met wandelroutes, speelelementen, ecologische oevers etc.

Veelzijdigheid

  • de opzet van het plan bestaat uit ca. 130 woningen waarvan een groot aantal vrije kavels.
  • andere woningtypen zijn divers: rijwoningen, levensloopbestendige (huur)woningen, twee-onder-één-kapwoningen, appartementen en een samenwoonvorm.

Straatnamen

  • de straatnamen van Reigersborg Zuid V zijn inmiddels vastgesteld en krijgen een verwijzing naar het verre verleden van het gebied
  • voorbeelden zijn Bronstijd, Kreekrug en Pad van Drechtje
  • de werkgroep bewoningsgeschiedenis en het bestuur van de stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud hebben het verzoek gedaan de straten te voorzien van namen die afkomstig zijn uit opgravingen uit de bronstijd (1800-800v. Chr.)

De resultaten van de opgravingen zijn zodanig belangrijk dat deze als aparte bewoningscultuur worden vermeld, namelijk de Hoogkarspelcultuur