Reminder: Praat mee over een energieneutrale toekomst

13 januari 2020

Een gezond leefmilieu, nu en in de toekomst. We weten hoe belangrijk het is en dat het niet vanzelfsprekend is. Met elkaar moeten we de stap maken naar een duurzamere samenleving. Regio Westfriesland pakt die uitdaging op.

Ambitie
Wij hebben als Westfriese gemeenten een duidelijke ambitie uitgesproken: Energieneutraal Westfriesland in 2040. Dat wil zeggen dat in 2040 de totale vraag van energie- en warmte van duurzame energiebronnen komt.

Duurzame keuzes
De vraag is natuurlijk hoe we dat gaan doen. Welke duurzame energiebronnen zijn er in te zetten naast grootschalige wind- en zonne-energie? Hoe gaan we om met onze mobiliteit? Kunnen we energie besparen? En welke kansen en uitdagingen levert deze energietransitie op? Over deze vragen willen we aan de hand van een aantal scenario’s graag in gesprek gaan met onze inwoners, lokale ondernemers en verenigingen.

Lokale bijeenkomsten
In de hele regio vinden in januari 2020 lokale bijeenkomsten plaats, ook in Gemeente Drechterland. Wilt u meepraten over hoe we energieneutraal kunnen worden? Kom naar de bijeenkomst op: 
 - donderdag 23 januari – De Valken (Koggeweg 45B, Hem)
 - woensdag 29 januari – Het Streekpunt (Streekweg 220, Hoogkarspel)

De inloop is om 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.drechterland.nl/duurzaam. Wees er snel bij. Voor elke bijeenkomst geldt een maximum van 45 deelnemers.

Graag tot ziens op één van de avonden!