Steunpunt voor coronazorgen

13 november 2020

De coronacrisis eist bij sommige mensen ook mentaal zijn tol, zeker nu deze zo lang aanhoudt. Voor iedereen in Nederland die vragen heeft of zich zorgen maakt over zichzelf of een ander is er nu de website Steunpunt Coronazorgen.

De website biedt een podium voor actuele (relevante) informatie en tips over hoe je met zorgen om kunt gaan. Ook zijn er doorverwijzingen naar hulp. Bijvoorbeeld voor mensen die zelf COVID-19 hebben (gehad) of iemand in hun omgeving, of voor mensen die in de zorg werken. Steunpunt Coronazorgen geeft ook informatie aan mensen die zich eenzaam voelen of geldzorgen hebben. De informatie op de website wordt voortdurend aangevuld. Het Steunpunt Coronazorgen is opgezet door ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, in samenwerking met het RIVM.  

Het Steunpunt Coronazorgen is een digitaal informatie- en verwijscentrum (IVC). Hier kun je terecht als je je zorgen maakt of met vragen zit over de gevolgen van de coronacrisis. Lees meer over het Steunpunt Coronazorgen: https://www.steunpuntcoronazorgen.nl/ivc.