Vrijwilligerspunt Westfriesland start Contactgroep Laaggeletterdheid

2 september 2020

Vrijwilligerspunt Westfriesland organiseert een aantal avonden per maand een bijeenkomst voor laaggeletterden en hun naasten om meer begrip te creëren voor laaggeletterdheid en ervaringen te delen. Deelname aan deze Contactgroep Laaggeletterdheid is gratis.

Locaties bijeenkomsten

Iedere woensdag van de maand vindt er van 19.30 – 21.00 uur een contactavond plaats op een andere locatie. Zo is er een bijeenkomst in Grootebroek (1e woensdag van de maand), Wervershoof (3e woensdag van de maand) en Hoorn (4e woensdag van de maand).

Ervaringen delen

Tijdens deze avonden wordt de bezoekers niet geleerd te lezen en te schrijven. “We bieden een plek om ervaringen te delen”, vertelt Tineke Bakker van het Vrijwilligerspunt. “Vragen als ‘Hoe kom ik de schaamte voorbij?’ en ‘Wat betekent laaggeletterdheid voor mij en mijn directe omgeving?’ worden tijdens de contactavond besproken. Je hoeft je namelijk niet te schamen als je laaggeletterd bent. Juist door erover te praten gaan er deuren voor je open.”

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor een van de contactavonden door een e-mail te sturen naar tineke.bakker@vrijwilligerspunt.com of telefonisch contact op te nemen via 0229-216499. Spontaan binnenlopen is ook toegestaan. Uiteraard worden de coronamaatregelen nageleefd en wordt 1,5 meter afstand tussen de deelnemers gehouden.