Werken op afspraak

Drechterland werkt verder aan haar dienstverlening

Als gemeente willen wij u graag snel en goed helpen. Om onze dienstverlening aan de balie te professionaliseren, hebben we de werkwijze voor het aanvragen van Burgerzaken-producten, zoals een paspoort, rijbewijs of VOG-verklaring in 2020 verbeterd.

Werken op afspraak

We willen de bezetting aan de balie beter aan laten sluiten op de vragen van onze inwoners. Daarom werken wij voor Burgerzaken-producten (zoals rijbewijs, VOG-verklaring of paspoort) op afspraak. U kunt zelf online een afspraak maken voor het aanvragen van bovenstaande Burgerzaken-producten. Wilt u liever telefonisch een afspraak maken? Dat kan via 14 0228 of (0228) 352 352.

Voor het ophalen van uw product kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis binnenlopen. Hiervoor hoeft u geen afspraak te maken. Wilt u direct geholpen worden? Dan kunt u ook voor het ophalen van uw product een afspraak maken. Dit kunt u aangeven tijdens uw afspraak. Bent u dit vergeten, dan kunt u dit telefonisch alsnog doorgeven.

Afspraak maken

Voordelen werken op afspraak

Als wij weten wanneer u binnenkomt en welk product u wilt aanvragen, zorgen wij ervoor dat de juiste medewerker voor u klaarstaat. Wij kunnen u dan goed en snel helpen. Ook weet u als u binnenkomt dat u gelijk aan de beurt bent.

Wanneer afspraak maken

Het werken op afspraak geldt alleen voor bepaalde Burgerzaken producten, zoals het aanvragen van een paspoort, rijbewijs VOG-verklaring. Daarnaast blijft het mogelijk veel van uw vragen, zoals het doorgeven van uw verhuizing of het aanvragen van een uittreksel, eenvoudig online af te handelen.

Online regelen

Veel zaken kunt u bij de gemeente online aanvragen. Denk bijvoorbeeld aan:

Afspraak wijzigen of afzeggen

Als u een afspraak gemaakt heeft, krijgt u van ons een e-mail ter bevestiging met informatie wat u moet meenemen naar de afspraak. Ook ontvangt u een afspraaknummer. Dit nummer heeft u ook nodig voor het afzeggen of wijzigen van uw afspraak.

Openingstijden gemeentehuis

Voor algemene vragen kunt u gewoon binnenlopen. Wij zijn open van maandag t/m donderdag tussen 8.30 uur en 17.00 uur en op vrijdag tot 13.00 uur.

We willen het risico op besmetting van het coronavirus zo klein mogelijk houden. Daarom vragen wij u bij verkoudheid, hoesten of koorts pas een afspraak te maken of binnen te lopen als u weer beter bent. Ook vragen wij u bij voorkeur te betalen met pinpas.