Terug naar het overzicht

Bedrijfsbezoeken Dag van de Ondernemer

Vrijdag 18 november was de Dag van de Ondernemer. Dit is een dag waarop we het ondernemerschap vieren en ondernemers bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen. Wij zijn trots op onze ondernemers in de gemeente. Wethouder Marcel ten Have heeft een aantal bedrijven bezocht om hen op deze dag in het zonnetje te zetten.

Duurzaam pand Jongejans
Allereerst heeft wethouder Ten Have een bezoek gebracht aan een aantal bedrijven gevestigd op de Driebanweg 1 in Hem. Na een hartelijke ontvangst in een prachtig duurzaam pand van Jongejans hebben we een kijkje mogen nemen in de keuken van een aantal bedrijven. Van een pretecho 3D/4D bij Twinkelster van Sandra Kuiper, de speciale ontharingstechnieken die Christel de Wit van Schoonheidssalon Finesse gebruikt, Sandy Browartist gespecialiseerd in permanente make-up tot Jongejans Haarwerk & Weaves op het gebied van hairextensions haarwerken zowel cosmetisch als medisch. Een mooie mix van dienstverlening op één locatie waar een mooie samenwerking is.

Autobedrijf Auto Europa-Italië
Autobedrijf Auto Europa-Italië aan de Groeneweg 2 in Hem bestaat dit jaar 25 jaar. Voor wethouder Ten Have een reden te meer om bij Ted en Marianne Compas en hun team op bezoek te gaan. Auto Europa-Italië is vooral gespecialiseerd om erfgoed rijdend te houden zoals Ted Compas aangeeft. Hun hart ligt vooral bij Italiaanse auto’s. Uit het hele land komen klanten voor onderhoud van o.a. Lancia. Tijdens een rondleiding vertellen Ted en Marian met veel passie over hun autobedrijf.

Mooi om te zien dat bij de bedrijven verduurzamen hoog in het vaandel staat; van infraroodpanelen en Ledverlichting tot een aardwarmtepomp.

Marcel ten Have: ‘Ondernemerszin in Drechterland is volop aanwezig! Het college van burgemeester en wethouders koestert de ondernemers en faciliteert ondernemerschap zoveel mogelijk. Dus ga zo door!’