Actueel

Bedrijfsbezoek Karsten Oosterblokker

Op woensdag 15 september heeft wethouder Yvonne Roos-Bakker een bedrijfsbezoek gebracht aan Caravancentrum Karsten in Oosterblokker. Het familiebedrijf is sinds 1975 een begrip in West-Friesland en heeft in de loop der tijd een flinke transformatie doorgebracht: van tuinbouw naar caravanstalling, naar compleet caravancentrum. Je kunt er nu terecht voor zowel stalling, als onderhoud en verkoop van caravans en campers.

Gluur mee bij de duurzame buren

Ontdek hoe het is om energiezuinig, duurzaam of zelfs aardgasvrij te wonen. Van 8 t/m 15 oktober organiseren de Westfriese gemeenten het unieke evenement Gluren bij duurzame buren. U kunt digitaal binnenkijken bij duurzame inwoners uit de regio. Zeven huiseigenaren openen de deuren van hun duurzaam verbouwde woning en doen hun verhaal. Onze groene reporter neemt u mee op pad!

Reminder: ondermijningstraining voor ondernemers

Samen met politie en het Openbaar Ministerie proberen de Westfriese gemeenten ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Volg de training om ondermijnende criminaliteit te herkennen.

Vroling B.V. ontvangt predicaat hofleverancier

Foto: Clarinda Fotografie Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van het bedrijf ontving Vroling B.V. vandaag het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Commissaris van de Koning, de heer A.Th.H. van Dijk reikte, na een korte toespraak, samen met burgemeester M.…

Diamanten bruidspaar Gerrits-Koeman

Burgemeester Michiel Pijl feliciteerde het diamanten bruidspaar Gerrits-Koeman in Café de Paus.

Ironman Westfriesland

Op 25 en 26 september vindt de tweede editie van het sportevenement IRONMAN Westfriesland plaats. IRONMAN Westfriesland is een triatlon, waarbij de deelnemers een afstand zwemmen, fietsen en hardlopen. Het zwemmen en hardlopen vindt plaats in Hoorn, het fietsparcours loopt door zeven West-Friese gemeenten.

Project Bospark Hoogkarspel genomineerd voor VHG Groenprijs

Leuk nieuws! Volgende week dinsdag 7 september worden tijdens ‘Duurzame Dinsdag’ in Den Haag diverse prijzen uitgereikt aan duurzame initiatieven. Het project Bospark Hoogkarspel is één van de drie genomineerden voor de VHG Groenprijs. Een prijs waarbij mooie vormen van samenwerking tussen bewoners, groenprofessionals en gemeente in het zonnetje worden…

Van klooster naar appartementencomplex

Een bezoek aan een bijzonder gebouw: ’t Behouden Huys. Het gebouw aan de Tuinstraat in Hoogkarspel is een voormalig klooster uit de jaren vijftig, waarin afgelopen jaar maar liefst 16 huurappartementen voor senioren zijn gerealiseerd. Het was dan ook een flinke uitdaging om hier zowel de karakteristieke waarde te behouden,…

Ondermijningstraining voor ondernemers op bedrijventerreinen

De Westfriese gemeenten, bestaande uit Hoorn, Opmeer, Medemblik, Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland, werken samen met politie en het Openbaar Ministerie om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. Het gaat met name om het vergroten van het bewustzijn van de ondernemers en bewoners. Als onderdeel hiervan bieden de veiligheidsdriehoek Hoorn en het…

Opening kunstgrasveld SC Spirit '30

Op zaterdag 28 augustus heeft burgemeester Pijl samen met voorzitter Dorien de Boer officieel het nieuwe kunstgrasveld van voetbalvereniging SC Spirit ’30 geopend.  Het kunstgras hoofdveld van Spirit is in opdracht van de gemeente Drechterland voorzien van een nieuwe toplaag met kurk als infill materiaal. De oude toplaag was versleten…

50 jaar Dorpshuis De Schalm

Vandaag, zondag 29 augustus, heeft burgemeester Michiel Pijl het jubileumjaar ’50 jaar Dorpshuis De Schalm’ geopend. Na de speeches van o.a. burgemeester Pijl en voorzitter Thaam Wijnker, werd door middel van het hijsen van de vlag het nieuwe logo onthult.  Dorpshuis De Schalm is het kloppend hart van het verenigingsleven in Westwoud. Vele sportverenigingen maken gebruik…

Burgemeester geeft startschot bij NK

Vandaag was burgemeester Michiel Pijl aanwezig bij de 34e editie van de Hemmeromloop. Nederlands snelste lopers kwamen zondag naar Hem voor het Nederlands kampioenschap 10 kilometer op de weg. De organisatie is dit jaar eenmalig de samenwerking aangegaan met stichting Sportevenementen Le Champion. De dag startte met het NK 10km. De start en…

Talenten ontdekken en iets goeds doen voor een ander

Jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar die even niet (meer) weten wat voor vervolgopleiding ze willen of welke betaalde baan, kunnen meedoen aan het Gouden Kans project.

Veel aandacht voor speciale deelauto in Hoogkarspel

Na lang wachten mocht de burgemeester van Drechterland op woensdag 18 augustus zijn eerste rit in een speciale deelauto maken. Een auto die afgelopen schooljaar speciaal voor hem gebouwd is door groep 7 van 't Skitteljacht. Met wat hulp van de leerlingen racete de burgemeester over het Raadhuisplein. 

Fitness voor senioren

Doe mee op uw eigen niveau! Wilt u blijven sporten, maar voelt u zich niet meer thuis bij het reguliere sportcentrum, maar heeft u geen medische begeleiding nodig? Dan is Fitness voor Senioren iets voor u.

Reparatie klok (voormalige kerk-)toren in Wijdenes laat nog even op zich wachten

e gemeente Drechterland heeft in mei en juni meldingen ontvangen over een stilstaande klok. Beide keren is het probleem snel verholpen. Halverwege juli stond de klok weer stil, en na inspectie bleek dat er sprake is van een groter mechanisch probleem aan het uurwerk.

Duikteam doet onderzoek naar scheepswrak nabij Schellinkhout

De afgelopen dagen heeft een duikteam van ADC/Baars-CIPRO in opdracht van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een duikend onderzoek verricht naar een schip dat mogelijk betrokken is geweest bij de Slag op de Zuiderzee (8 tot 11 oktober 1573).

Gemeentegids

Jaarlijks maakt Akse Media uit Den Helder de gemeentegids voor Drechterland. Akse Media benadert hiervoor bedrijven, verenigingen en organisaties om te vragen of zij willen adverteren in de gids en de  gegevens te actualiseren.  De adressen voorzien van een e-mailadres krijgen van de uitgever een e-mail ter controle van de gegevens.   Vermelding in juiste gids Ondernemers worden…

Vervanging openbare verlichting en kabels in Oosterblokker

In augustus wordt er gestart met het vervangen van kabels en openbare verlichting en het verplaatsen van lantaarnpalen op de Veilingweg en Boekert in Oosterblokker. Vervangen lantaarnpalenNaast diverse kleine herstelwerkzaamheden worden er ook lampen en lantaarnpalen vervangen. Lantaarnpalen op particulier eigendom worden verplaatst naar de openbare weg. Om de overlast…

TONK-regeling verlengd tot 1 oktober

Inwoners die het door de coronacrisis financieel lastig hebben, kunnen via de TONK-regeling hulp krijgen. De gemeente Drechterland verlengt de regeling tot 1 oktober 2021.

Honden aan de lijn

Lekker erop uit met uw hond? Sinds kort kunt u ook een wandeling maken in het bospark in Reigersborg (Hoogkarspel). Houdt er dan rekening mee dat u verplicht bent om uw hond hier aan de lijn te houden en de hondenpoep op te ruimen.

Nee zeggen tegen middelengebruik

De Westfriese gemeenten zijn een campagne gestart om ouders te stimuleren hun kinderen weerbaar te maken tegen de verleidingen van drugs, drank en roken. Jongeren mogen weer wat meer buiten de deur doen. Voor ouders een moment om weer in gesprek te gaan met hun puber, want op feestjes of vakantie wordt misschien wel (meer) gedronken en/of drugs gebruikt?

Maak het inbrekers moeilijk!

Tijdens de zomervakantie zijn veel mensen op vakantie of gaan gezellig een paar dagen weg. Voor veel inbrekers is dit een geschikte mogelijkheid om in te breken. Verzekeraars zien dan ook elk jaar dat de vakantieperiode vaak voor een inbraakgolf zorgt.

Wijziging glas- en kledingcontainers

In Wijdenes wordt een glascontainer verplaatst omdat de huidige locatie particulier terrein is geworden. Een kledingcontainer in Wijdenes wordt verwijderd omdat er tekort gebruikgemaakt wordt van deze container.

Eikenprocessierups in Westfriesland

De eikenprocessierups is een plaagdier dat ook in Westfriesland steeds vaker gaat voorkomen. Ook dit jaar zijn er enkele eikenprocessierupsen op de terreinen van het Recreatieschap Westfriesland waargenomen. De locaties worden met linten aangegeven.

Werksaam Westfriesland helpt ondernemers om hun bedrijf klaar te maken voor de toekomst

Werksaam Westfriesland en Stichting Startersloket slaan de handen ineen om ondernemers te helpen bij het gezond en toekomstbestendig maken van hun bedrijf. Alle ondernemers uit Westfriesland kunnen zich kosteloos aanmelden voor een uniek inspiratieprogramma.

Definitief ontwerp MFA Westwoud gereed

Twee jaar geleden besloot de gemeenteraad van Drechterland in Westwoud dat er een multifunctionele accommodatie (MFA) zou komen. Van het voorlopig ontwerp maakte Nieuweboer Architecten na een zorgvuldig traject met input van alle toekomstige gebruikers een breed gedragen definitief ontwerp.

Gemeente verkoopt grond voor woningbouw gemeentehuislocatie Venhuizen

DRN Vastgoedontwikkeling kan starten met de ontwikkeling van het woningbouwplan op het terrein van het voormalige gemeentehuis in Venhuizen. Op 7 juli 2021 ondertekende de ontwikkelaar de koopovereenkomst met de gemeente.

Uitreiking Gemeentelijke Erepenning aan Dirk te Grotenhuis

Burgemeester Michiel Pijl reikte op 6 juli 2021 de Erepenning van de gemeente Drechterland uit aan voormalig wethouder Dirk te Grotenhuis.

Waar kunt u terecht voor onafhankelijke cliëntondersteuning?

Cliëntondersteuners weten veel over het verschillende aanbod in zorg en ondersteuning op het gebied van jeugdhulp, participatie, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen.

Herontwikkeling op locatie voormalige Hemschool gegund

Het college van gemeente Drechterland heeft besloten om de herontwikkeling op de locatie van de voormalige Hemschool definitief te gunnen aan Twinstone B.V. Het schoolgebouw en bijbehorende gebouwen van de voormalige Hemschool in Hem zijn eind april reeds gesloopt. In het nieuwe bestemmingsplan is ruimte voor de bouw van zes woningen.

Nieuwsbrief Rekenkamercommissie SED

De Rekenkamercommissie SED heeft in mei de eerste nieuwsbrief van 2020 uitgebracht.

Zwemwaterkwaliteit

Tijdens het buitenzwemseizoen (1 mei tot 1 oktober) informeren de provincies u over de kwaliteit van het water op de officiële zwemwaterlocaties. Op deze website vindt u steeds de actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater of download de zwemwater app. Mogelijke meldingen zijn: waarschuwing (zwemmen mag, mogelijk risico voor de gezondheid)negatief…