Terug naar het overzicht

Burgemeester Michiel Pijl gaat gemeente verlaten

Woensdagavond werden wij verrast door het nieuws dat de gemeenteraad van Medemblik Michiel Pijl heeft voorgedragen als nieuwe burgemeester van Medemblik. Op 26 september wordt Michiel Pijl beëdigd en geïnstalleerd. We vinden het ontzettend jammer dat hij onze gemeente gaat verlaten maar begrijpen deze stap. Het is namelijk niet ongebruikelijk dat een burgemeester in zijn tweede termijn op zoek gaat naar een volgende uitdaging.  En Medemblik biedt hem een prachtige uitdaging.

Gemeentesecretaris Chantal Minnaert: “Vanaf dag 1 hebben Michiel en ik een prachtige tandem gevormd. Voor mij persoonlijk is zijn vertrek een groot verlies. En dat is het voor heel Drechterland. Ik ben vooral dankbaar dat ik een aantal jaren heb mogen samenwerken met zo’n inspirerende, bevlogen en fijne burgemeester. Ik heb veel van hem geleerd. Ik ga hem dan ook zeer missen. Ik gun hem het allerbeste en ik wil Medemblik feliciteren met hun nieuwe burgemeester.”

De gemeenteraad van Drechterland gaat nu op zoek naar een nieuwe burgemeester. Zo’n procedure kent veel stappen. Onderstaande infographic geeft een versimpelde weergave van dit proces. In overleg met de Commissaris van de Koning worden de vervolgstappen bepaald en wordt eventueel een waarnemend burgemeester aangesteld.