Terug naar het overzicht

Bushaltes toegankelijk gemaakt voor reizigers met een beperking

Gemeente Drechterland is weer een stukje toegankelijker. Met behulp van steun van de provincie Noord-Holland hebben wij twee bushaltes toegankelijker kunnen maken voor (visueel) beperkte OV gebruikers. Het gaat om de bushalte bij het NS station in Hoogkarspel en de bushalte aan de Boekert in Oosterblokker.

Aanpassingen

Bij het station in Hoogkarspel was er nog geen verbinding van het perron naar de bushalte. Hier zijn nu ‘geleidelijnen’ voor mensen met een visuele beperking aangebracht. Door de geribbelde tegels op de grond kunnen zij met een taststok en/of voeten veilig de weg vinden.

Bij de bushalte in Oosterblokker is eenzelfde verbinding gemaakt aan beide zijden van de weg, om via de oversteekplaats veilig de weg over te kunnen steken.

Meer informatie

De provincie Noord-Holland heeft een subsidie beschikbaar gesteld om de toegankelijkheid van bushaltes te verbeteren. Bijvoorbeeld  een goede hoogte van de halte voor een gemakkelijke instap, ribbeltegels voor blinden en slechtzienden, of  een bredere halte om met een rolstoel makkelijker in en uit de bus te komen. Wij hebben als gemeente Drechterland gebruik gemaakt van deze subsidie om bovenstaande aanpassingen te kunnen doen.