Terug naar het overzicht

Cursus valpreventie

Bijna 50 inwoners van Hoogkarspel, Venhuizen en Hem hebben de afgelopen maanden deelgenomen aan het valpreventieprogramma In Balans. Deze 13-weekse cursus is een groepsinterventie gericht op het voorkomen van valongevallen bij 65-plussers door verbetering van balans en spierkracht, toename van zelfvertrouwen en ontspanning en bewustwording van risicofactoren. De cursus bestaat uit een beweegprogramma en voorlichting. De deelnemers staan na de cursus letterlijk steviger in hun schoenen en hebben meer zelfvertrouwen opgebouwd door de oefeningen die ze leren.
De laatste les van In Balans staat traditiegetrouw in het teken van balanstestjes, een hindernisbeweegbaan en het uitreiken van een certificaat. De buurtsportcoach kwam langs om te vertellen over de vele beweegmogelijkheden die er zijn in de woonomgeving van de deelnemers. Want we hopen natuurlijk dat iedereen blijft bewegen, in welke vorm dan ook!
Het valpreventieprogramma is mogelijk gemaakt door gemeente Drechterland en werd verzorgd door een bewegingsagoog van Team Sportservice West-Friesland.