Terug naar het overzicht

Doet u mee met de kerstactie voor de Voedselbank en Stichting Puur for Kids? 

Gemeente Drechterland doet dit jaar mee met de kerstactie van de Voedselbank West-Friesland en die van Stichting Puur for Kids. We zamelen voedsel in én vervullen cadeauwensen voor kinderen van ouders die gebruik maken van de voedselbank West-Friesland. Doet u net als wethouder Simone Visser ook mee? 

Vervul een wens uit de kerstboom in de hal (actie van Stichting Puur for kids)

In de hal van het gemeentehuis in Drechterland staat een kerstboom. In deze boom hangen kaartjes met cadeauwensen van kinderen. Hoe werkt het: 

 1. Pak een kaartje uit de boom 
 1. Koop een cadeautje voor een jongen en/of meisje in de leeftijdscategorie die op het kaartje staat 
 1. Plak het kaartje op het cadeautje 
 1. Leg het cadeautje (met kaartje) terug onder de boom 
 1. Stichting Puur for Kids zorgt ervoor dat alle cadeaus op vrijdag 16 december worden opgehaald en persoonlijk worden uitgedeeld vlak voor Kerstmis. 

Let op: Het gaat hier om nieuwe cadeautjes. Wilt u graag tweedehands speelgoed doneren? Dan zijn er meerdere initiatieven in de regio waar u terecht kunt. 

Doneer boodschappen (actie van Voedselbank West-Friesland) 
Naast de kerstboom staan er ook kratten in het gemeentehuis. In deze kratten verzamelen we boodschappen voor de Voedselbank. Wilt u ook helpen? Doneer dan producten die langer houdbaar zijn, zoals: 

 • conserven in blik 
 • kruidenmix voor nasi, bami en macaroni 
 • houdbare melk 
 • pakken droge soep 
 • bloem 
 • zonnebloem- of olijfolie 
 • aardappelpuree 

Doneer alstublieft alleen producten zónder alcohol en boodschappen die binnen de houdbaarheidsdatum zijn. 

Let op: Er zijn speciale kratten die afgesloten kunnen worden, tegen de muizen. Graanproducten mogen in de afgesloten boxen.  

Bijna 1 miljoen mensen in Nederland leven in armoede 
Wethouder Simone Visser-Botman: ‘Deze maand kunnen we samen iets extra’s doen voor mensen met weinig geld. Het past bij de gedachte van kerst, dat je geeft en deelt. Ook in Drechterland wonen mensen die tijdelijk hulp nodig hebben van instanties zoals de Voedselbank. Deze hulp is er voor mensen die leven onder de armoedegrens.

Bij de Voedselbank delen vrijwilligers elke week eten uit aan mensen die daarvoor in aanmerking komen. Ik vind het heel mooi dat we twee acties combineren in ons gemeentehuis. Je kunt eten geven voor de Voedselbank, maar je kunt ook een cadeau geven voor een kind tussen 0 en 18 jaar via de kerstactie van Puur for Kids. Iedereen een warme en fijne decembermaand gewenst! Doe je mee?’