Terug naar het overzicht

Grof afval wegbrengen? Check de drukte

Een verbouwing, verhuizing of grote opruimactie in huis? Al jouw grof afval kun je kwijt bij het afvalbrengstation bij jou in de buurt. Omdat het steeds drukker wordt op het afvalbrengstation, zijn de openingstijden aangepast. Op de website en via de app van HVC kan je nu ook vooraf bekijken wanneer het druk is.

Op welke dagen is het afvalbrengstation open?

Inwoners van gemeente Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland kunnen bij de afvalbrengstations in Enkhuizen, Hoorn, Middenmeer en Obdam grof afval inleveren. Deze afvalbrengstations hebben wisselende openingsdagen en -tijden. Afvalbrengstation Middenmeer heeft ook een asbestdepot. Deze is alleen doordeweeks open. Wil je je spullen komen brengen? Kom vroeg in de ochtend of aan het eind van de dag, dan is het vaak rustiger. Of kom op dinsdag, woensdag of donderdag. Dit zijn de minst drukke dagen.

Hoe druk is het?

Via de HVC-app en op hvcgroep.nl/afvalbrengstation kan je vooraf bekijken wat de drukke dagen en tijden zijn op het afvalbrengstation. Wil je niet in de rij staan, check dan eerst even hoe druk het is en plan je bezoek.

Extra open voor puin, grond en snoeiafval

In de avonduren (18.00 – 21.00 uur) en op zondag (12.00 – 17.00 uur) is het onbemande afvalbrengstation in Hoorn open. Tijdens deze uren kan je alléén puin, grond, bomen, planten en struiken inleveren. Heb je andere spullen? Kom dan langs tijdens de reguliere openingstijden.