Terug naar het overzicht

IDSE subsidie tot 2030 beschikbaar voor woningbezitters en bedrijven

Sinds 1 januari 2022 zijn de subsidiebedragen van isolatiemaatregelen en warmtepompen binnen de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) verhoogd. De isolatiemaatregelen gelden alleen voor woningeigenaren. Je kunt subsidie aanvragen voor maatregelen die betrekking hebben op:

  • Energiebesparing (isolatie & beglazing)
  • Duurzame energie opwekking (PV & wind, alleen zakelijk)
  • Duurzame energie warmte (zonneboilers & warmtepompen);
  • Aansluiting warmtenet

Warmtepompen
Het verhoogde bedrag dat je krijgt voor een geïnstalleerde warmtepomp per 2022 is afhankelijk van het energielabel en het thermisch vermogen van de warmtepomp. Op www.rvo.nl kunt u de nieuwe apparatenlijsten bekijken met de nieuwe verhoogde bedragen.

Ook op isolatiemaatregelen zijn er vanaf 1 januari 2022 hogere subsidiebedragen geldig.

Subsidie aanvragen / meer informatie
Het aanvraagsysteem van de ISDE met de verhoogde subsidiebedragen van de isolatiemaatregelen en warmtepomp gaat open op 24 januari 2022 om 9:00 uur. Vanaf dan kan de vernieuwde subsidie worden aangevraagd.

Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/subsidie-financieringsregeling voor het aanvragen van de subsidie en alle belangrijke informatie over de regeling. De subsidie is beschikbaar tot en met 31 december 2030.

Gratis en onafhankelijk advies
Heb je behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een onafhankelijk adviseur? Neem dan contact op met de helpdesk van het Duurzaam Bouwloket. Bel (072 – 743 39 56) of mail (info@duurzaambouwloket.nl).

Duurzaam Bouwloket is dé onafhankelijke expert die je begeleidt naar een energiezuinige woning. Ons advies is gratis als jouw gemeente bij ons is aangesloten.