Terug naar het overzicht

Inbraakgolf in Hoogkarspel

In korte tijd zijn er opvallend veel inbraken in Hoogkarspel gepleegd. De omwonenden van deze inbraken en diefstallen zijn al per brief geïnformeerd. Want uit onderzoek blijkt dat de kans op een inbraak in dezelfde buurt, binnen 30 dagen na een gepleegde woninginbraak, groot is. Gemeente Drechterland en de politie roepen de inwoners van Hoogkarspel op alert te zijn en verdachte omstandigheden te melden.

Bel 112 bij verdachte situaties

De politie, de gemeente Drechterland en de betrokken partners werken er hard aan om het aantal woninginbraken te verminderen. Een groot deel van de aanhoudingen op heterdaad komt door de melding van een burger. Daarom is het belangrijk om een verdachte situatie direct via 112 te melden bij de politie. U kent uw straat zelf het beste, ziet u onbekenden die interesse lijken te hebben in een woning of voertuig? Bel dan direct 112. Is de dader nog in de buurt? Bel 112. Kent u de dader? Bel 0900 8844.

Tips om woninginbraak te voorkomen

U kunt zelf veel doen om uw woning inbraakbestendig te maken. Denk onder andere aan goed hang- en sluitwerk en goede buitenverlichting. Een woning met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) heeft tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak. Lees voor eenvoudige tips dit artikel onze website. Zo werken we samen aan een veilig Drechterland!