Terug naar het overzicht

Ironman 2024

Op 23 juni 2024 is het zo ver, dan vindt IRONMAN 70.3 Westfriesland plaats. Dit triatlonspektakel trekt bijna 3000 sporters van over de hele wereld naar Westfriesland. Samen met hun familie en vrienden gaat het dus al snel om 6000 bezoekers die onze regio bezoeken rondom het weekend van 23 juni.

Bereikbaarheid

Het sportevenement brengt voor inwoners, ondernemers en bezoekers wel een aantal verkeers- en parkeerbeperkingen met zich mee. Houdt rekening met wegafsluitingen en een minder goede bereikbaarheid. Vanaf 7 juni worden bewonersbrieven verstuurd, om inwoners rond het parcours van de wedstrijd te informeren over de verkeersmaatregelen die op zondag 23 juni gelden. Meer informatie daarover is ook te vinden op de website van IRONMAN: www.ironman.com/im703-westfriesland-course.

Daarnaast is de organisatie van IRONMAN op zoek naar vrijwilligers die dit evenement mede mogelijk willen maken. Vrijwilligers kunnen hiermee hun vereniging steunen door een bedrag op te halen voor hun vereniging/stichting en ontvangen ook een t-shirt en tas. Vrijwilligers kunnen zich melden bij ironmannedvolunteers@gmail.com.

Heeft u nog vragen?

De organisatie van IRONMAN Westfriesland is in handen van IRONMAN Group. De 7 Westfriese gemeenten en de provincie Noord-Holland ondersteunen dit sportevenement.

Voor vragen over wegafsluitingen/calamiteiten kunt u telefonisch contact opnemen met IRONMAN Group, bereikbaar via 0229-252300 vanaf maandag 17 juni t/m zondag 23 juni tussen 09:00 uur en 17:00 uur. Tijdens het evenement is dit ook als noodnummer te gebruiken voor dringende zaken voor inwoners die aan het parcours wonen. Bij geen gehoor, willen we u vragen nogmaals te bellen. Met name tijdens de wedstrijden kan het nummer drukbezet zijn.