Terug naar het overzicht

Ironman Westfriesland

Op 25 en 26 september vindt de tweede editie van het sportevenement IRONMAN Westfriesland plaats. IRONMAN Westfriesland is een triatlon, waarbij de deelnemers een afstand zwemmen, fietsen en hardlopen. Het zwemmen en hardlopen vindt plaats in Hoorn, het fietsparcours loopt door zeven West-Friese gemeenten.


Parcours
Naast een grandioos sportspektakel, brengt het event voor inwoners en bezoekers ook een aantal verkeers- en parkeerbeperkingen met zich mee. De parcoursen van de drie triatlon wedstrijden lopen gedeeltelijk door de gemeente Drechterland. Uiteraard proberen wij de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Op zaterdag worden andere routes gereden dan op zondag. Op zondag wordt er over de Zuiderdijk gereden en is dus alleen deze weg afgesloten. Het parcours (gedeelte Drechterland) is voor al het gemotoriseerd verkeer afgesloten op:

  • zaterdag 25 september van 9.00 tot ongeveer 12.00 uur
  • zondag 26 september van 10.30 tot ongeveer 15.00 uur

Op de meeste plekken langs het parcours kunt u wandelen of met uw fiets aan de hand lopen. Oversteken kan ook, maar let goed op: de deelnemers kunnen op sommige plekken tot ruim 40 km/per uur fietsen.

Parkeren en oversteekplaatsen
Woont u aan het parcours en u wil weg met de auto, dan adviseren wij u uw auto uiterlijk een uur voor de afsluiting buiten het parcours te parkeren. Woont u binnen het parcours en wilt u weg, dan zijn er een aantal oversteekplaatsen:
1. Schellinkhout: Kruising Dorpsweg met de N506
2. Hem/ Wijdenes: Kruising Hemweg met de N506
3. Venhuizen: Kruising Markerwaardweg met de N506

Meer informatie over oversteekplaatsen, wegafsluitingen en tijden, plattegronden, omleidingsroutes en de straten die deel uitmaken van de parcoursen vindt u op www.bewoners.ironman.nl

Spoedeisende hulp blijft uiteraard voor alle inwoners gegarandeerd. Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over het vrijhouden van nood- en calamiteitenroutes.

Meer informatie

De organisatie van IRONMAN Westfriesland is in handen van IRONMAN Nederland. De gemeente Drechterland en de provincie Noord-Holland ondersteunen dit sportfestijn. Heeft u vragen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met IRONMAN Nederland via telefoonnummer 043 351 18 09. Tijdens het evenement is dit nummer ook als noodnummer beschikbaar.