Terug naar het overzicht

Ironman Westfriesland

Op 25 en 26 september vindt Ironman Westfriesland plaats! Er zijn drie triatlons, met verschillende afstanden: IRONMAN 70.3, IRONMAN 5150 en IRONMAN 4:18:4.

Het fietsparcours loopt op beide dagen door Drechterland. Naast een mooi sportspektakel, brengt het event voor inwoners en bezoekers ook een aantal verkeers- en parkeerbeperkingen met zich mee. Wegen en fietspaden die gebruikt worden als wedstrijdparcours, zijn alleen toegankelijk voor deelnemers.

Op zaterdag worden andere routes gereden, dan op zondag. Op zaterdag 25 september loopt het fietsparcours van IRONMAN 5150 en IRONMAN 4:18:4 door het zuidelijk deel van de gemeente Drechterland. Het parcours is dan afgesloten van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Op zondag 26 september loopt het parcours door 7 Westfriese gemeenten en is alleen de Zuiderdijk van 10.30 tot 15.00 uur afgesloten.

Meer informatie

De organisatie van IRONMAN Westfriesland is in handen van IRONMAN Nederland. De gemeente Drechterland en de provincie Noord-Holland ondersteunen dit sportfestijn. Heeft u vragen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met IRONMAN Nederland via telefoonnummer 043 351 18 09. Tijdens het evenement is dit nummer ook als noodnummer in gebruik voor inwoners en ondernemers die aan het parcours wonen.

Kijk voor meer informatie op: www.bewoners.ironman.nl en www.bewoners.ironman.nl/veelgestelde-vragen.