Terug naar het overzicht

Koningsdag en aubades 2024

In de gemeente Drechterland is op Koningsdag weer veel te beleven! De oranjecomités en activiteitenverenigingen in onze gemeente hebben een feestelijk programma samengesteld. Het gemeentebestuur van Drechterland nodigt u uit om aanwezig te zijn bij de aubades op Koningsdag.

Een aubade is het toezingen van een geliefde of een vorst in de vroege morgen. De aubade op Koningsdag, waarbij het volk de koning toezingt, is een typisch Nederlandse traditie.

Hoogkarspel

Om 9.15 uur bent u van harte welkom bij de aubade op het Raadhuisplein. Burgemeester Dijkman heet iedereen welkom. Muziekvereniging Dr. Nuijens zorgt voor de muziek.

In Hoogkarspel wordt door Oranjevereniging Koningsdag Hoogkarspel een zeskamp voor basisschoolleerlingen georganiseerd. Het Frizzfeest voor jongeren van 12-16 jaar start om 13.30 uur. Uiteraard is er ook weer de Vrijmarkt en Kienen. Meer informatie: www.koningsdaghoogkarspel.nl en op de facebookpagina van de Oranjevereniging.

Oosterblokker

Oranjevereniging Blokker en Oosterblokker organiseert een groot feest op het Beursplein in Blokker en in het Gouden Hoofd. Om 09.00 uur start de Vrijmarkt. Om 10.15 uur starten de activiteiten op het Beursplein. Er is een zweefmolen, kindertrein, draaimolen en nog veel meer.
Meer informatie: www.oranjeverenigingblokker.nl/koningsdag en op de facebookpagina van de Oranjevereniging.

Venhuizen

Om 10.15 uur is de aubade in de Bosmanstaete. Burgemeester Pieter Dijkman geeft een welkomstwoord. En u kunt een kopje koffie drinken.

Oranje Vereniging Venhuizen organiseert allerlei leuke activiteiten bij de Roode Leeuw. De fietspuzzeltocht start om 12.00 uur. Er zijn diverse activiteiten voor de kinderen, zoals springkussens, een kamelenrace, schminken en vanaf 13.00 uur een kinderkermis. En er is live muziek.
Meer informatie op de facebookpagina van Oranje Vereniging Venhuizen.

Westwoud

Om 11.00 uur is iedereen van harte welkom bij de aubade op het Schalmplein. Burgemeester Dijkman heet iedereen welkom. Muziekvereniging Dr. Nuijens zorgt voor de muziek. Aansluitend is er koffie/thee en een oranje tompouce in de Schalm.

SBA Westwoud heeft een leuk programma opgesteld voor Koningsdag. Om 13.00 uur start het middagprogramma met allerlei spelletjes. Om 15.30 uur begint een schuimparty. Vanaf 17.00 uur is de jeugd welkom in gymzaal de Schalm. In het dorpshuis kan iedereen terecht voor een hapje en drankje. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van SBA Westwoud.

Wijdenes

Vanaf 09.30 uur starten de activiteiten bij De Wiekslag. Onder andere een kleedjesmarkt, schminken, een rad van Fortuin en een Pannakooi toernooi. In de middag is er op het WSW terrein van alles te doen. Er is een Zuiderzee BBQ en er staat een stormbaan, springkussens en meer. Om 11.30 uur starten de speurtochten voor de kinderen.
Kijk voor meer informatie op de facebookpagina koningsdag Wijdenes.